Air Berlin оголосила про банкрутство, але працюватиме ще три місяці

Air Berlin оголосила про банкрутство, але працюватиме ще три місяці

Укрінформ
Друга за величиною авіакомпанія ФРН Air Berlin оголосила у вівторок про банкрутство, але завдяки проміжному кредиту федерального уряду продовжить виконувати свої зобов'язання перед пасажирами протягом трьох місяців.

Про це заявила міністр економіки Бригітте Циприс, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Проміжного кредиту на 150 млн євро має вистачити, щоб не лише забезпечити перельоти протягом трьох місяців, а й зберегти робочі місця 7200 співробітникам авіакомпанії у Німеччині", - сказала Циприс.

Глава Мінекономіки розраховує, що кредит буде повернено з доходів від продажу активів компанії. Міністр теж назвала перспективними переговори між Air Berlin і Lufthansa, яка має намір взяти на себе частку бізнесу збанкрутілого конкурента. 

Зокрема, у вересні 2016 року Lufthansa погодилася взяти у Air Berlin в лізинг на 6 років з можливістю продовження 38 літаків A319 і A320 разом з екіпажами. Раніше повідомлялося, що окрім цих решта 75 машин планується інтегрувати в майбутньому у повітряний флот дочірньої компанії Lufthansa - Euro Wings. 

Про запуск процедури банкрутства (документи подані до суду берлінського району Шарлоттенбур) було прийнято рішення після того, як головний акціонер компанії з 2011 року, національна авіакомпанія Об'єднаних Арабських Еміратів Etihad Airways, оголосила про припинення подальшого фінансування Air Berlin. Представник Etihad сказав, що компанія "не може запропонувати фінансування, оскільки це збільшує фінансові ризики".

Читайте також: У "Борисполі" назвали найпунктуальніші авіакомпанії

За підсумками 2016 року, збитки Air Berlin досягли 780 млн євро. Загальний обсяг боргу наближається до півтора мільярдів. Сподіваючись залучити клієнтів, компанія постійно знижувала тарифи на квитки і фактично літала збитково для себе. Починаючи з 2008-го лише один рік - 2012 - виявився для перевізника прибутковим; тоді програма для пасажирів, які часто літають, була продана Etihad.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-