Україна наблизиться до світових стандартів управління морською та водною галуззю - Омелян

Україна наблизиться до світових стандартів управління морською та водною галуззю - Омелян

Укрінформ
Скорочення портових тарифів і зборів та реалізація низки інфраструктурних проектів наблизять Україну до сучасних світових стандартів управління морською та водною галуззю.  

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє прес-службі Мінінфраструктури.

Одним з ключових завдань  розвитку морської галузі міністр назвав створення Морської адміністрації. Він також заявив про заплановане скорочення портових тарифів і зборів та залучення світових портових операторів Hutchison Ports та DP World (P&O Ports) до роботи в Україні. Це, на його думку, залучить провідні західні технології у розвиток портів.

«Міністерством також заплановано підготовку до скорочення портових тарифів і зборів. 2017 рік – рік залучення світових портових операторів Hutchison Ports та DP World (P&O Ports) до роботи в Україні. Заплановано старт концесійних пілотних проектів в портах Ольвія, Херсон, Чорноморськ, що дозволить залучити провідні західні технології у розвиток термінальних потужностей та збільшити обсяги перевалки вантажів», - наголосив міністр інфраструктури.

Омелян зазначив, що Адміністрація морських портів планує здійснити реконструкцію і будівництво 19 причалів в 4 морських портах України, обсяг фінансування - 2,95 млрд грн. «Заплановано відновлення будівництва хвилелому в Одесі та проведення днопоглиблювальних робіт в акваторіях портів та каналів в обсязі 16,9 млн м3, що забезпечить в средньостроковій перспективі залучення приватних інвестицій в галузь в обсязі більше 500 млн долл. США, додатково створить близько 1 тис. робочих місць та сприятиме забезпеченню енергетичної безпеки держави за рахунок ефективної логістики прийому енергоресурсів глибоководними портами», - повідомив він.

Окремо міністр наголосив, що Міністерством розроблено проект закону «Про внутрішні водні шляхи», яким передбачається відновлення вантажних перевезень річкою. В разі схвалення закону вантажоперевезення річкою можуть досягти 35 млн тонн на рік вже в найближчій перспективі. «А кожний мільйон тонн, який ми переносимо з автошляхів на річку, економить майже 800 млн гривень на ремонт автошляхів щорічно. Сподіваємося на підтримку цього законопроекту з боку парламенту», - зазначив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-