Омелян анонсував низку проектів з модернізації залізниць України

Омелян анонсував низку проектів з модернізації залізниць України

Укрінформ
Міністерство інфраструктури анонсувало початок низки інфраструктурних проектів з модернізації залізниць України, які будуть реалізовані або розпочаті цього року.  

Про це розповів Володимир Омелян на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Розпочинаємо підготовку до реалізації проектів з електрифікації основних дільниць залізниць України: «Ковель – Ізов – Держкордон регіональної філії «Львівська залізниця» експлуатаційною довжиною 81 км, що дозволить підвищити ефективність та швидкість перевезення вантажів у напрямку лінії LHS; Коростень – Овруч – Держкордон регіональної філії «Південно-Західна залізниця» експлуатаційною довжиною 65 км, яка разом з електрифікацією з боку Білорусії дозволить збільшити пропуск поїздів у напрямку Балтійське море – Чорне море», - зазначив він.

Крім того, в планах - початок реалізації спільно з ЄІБ та ЄБРР масштабного інфраструктурного проекту.

«Реконструкція залізничної дільниці Долинська – Миколаїв з підвищенням пропускної спроможності напрямку Знам'янка – Долинська – Миколаїв», - повідомив Омелян.

За його словами, реалізація проекту буде здійснюватися за рахунок власних коштів ПАТ «Укрзалізниця» та залучених коштів МФО. Загальна вартість проекту - 5,9 млрд грн. Загальна довжина ділянки 252 км.

"Будівництво планується розпочати у четвертому кварталі 2017 року», - наголосив Омелян.

Крім того, міністр анонсував розвиток залізничного сполучення на ділянці Запоріжжя – Комиш-Зоря-Волноваха.

Він зазначив, що 2017 рік має стати роком завершення корпоратизації Укрзалізниці та впровадження корпоративного управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-