В уряді заявили про економію 130 мільярдів завдяки субсидіям

В уряді заявили про економію 130 мільярдів завдяки субсидіям

Укрінформ
Уряд, надаючи адресні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, зекономив цьогоріч близько 130 млрд грн на дотаціях Нафтогазу.

Про це йдеться в інформаційних матеріалах Кабінету міністрів та НАК "Нафтогаз України", які були роздані на бізнес-форумі "Енергоефективність та відновлювальна енергетика", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За адресної схеми надання субсидії лише малозабезпеченим сума адресних субсидій у 2016 році становить 40 млрд грн. Це лише 5% Держбюджету. Цього року на субсидії уряд виділив 40 млрд грн. Це кошти, які надійшли до Державного бюджету від виторгу українського газу. У 2016 році занижена ціна на газ обійшлася б державі у 170 млрд грн. Ці гроші пішли б на дотацію Нафтогазу. Різниця - 130 млрд - це кошти, які роками крали з кишень українців", - йдеться у презентації.

За даними Міністерства соціальної політики, майже 8 із 16 млн домогосподарств потребують державної допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.

"Навіть якщо субсидії отримуватиме половина з усіх домогосподарств, їх загальний об'єм буде в рази менший, аніж дотації "Нафтогазу", - зазначено у матеріалах презентації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-