ФСБ привезла бойовикам на Донбас форму ЗСУ, готують масштабну провокацію – розвідка

ФСБ привезла бойовикам на Донбас форму ЗСУ, готують масштабну провокацію – розвідка

Укрінформ
Федеральна служба безпеки Росії передала донецьким бойовикам 200 комплектів польової форми Збройних Сил України з шевронами, кашкетами та знаками розрізнення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України на своїй сторінці у Facebook.

"Співробітниками ФСБ Росії доставлено 200 комплектів польової форми Збройних Сил України (з шевронами, кашкетами та знаками розрізнення), яку передано під особисту відповідальність командирам", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, форму передали під особисту відповідальність командирам 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) – 50 комплектів для використання у районі Горлівки, 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) – 50 комплектів для використання у районі Мар'їнки та 11-го окремого штурмового мотострілецького полку (Макіївка) – 100 комплектів для використання у районі Ясинуватої.

"У зв’язку з цим очікується проведення масштабної провокації противника, яка може передбачати імітацію наступальних дій сил АТО на Донецькому та Слов’янському напрямках", – заявили у розвідці.

В ГУР Міноборони також зазначили, що основні зусилля противника зосереджуються на підтриманні боєготовності військ, ротації та посиленні передових підрозділів, удосконаленні фортифікаційного обладнання.

До вищого ступеня бойової готовності, зокрема, приведені підрозділи 2-ї (Луганськ) та 7-ї (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад, а також 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ та 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. 

Крім цього, на Донецькому напрямку з Амвросіївки у напрямку Донецька переміщено чотири бронеавтомобілі "Тигр", дві бойові машини 122-мм РСЗВ "Град".

У розвідці також повідомили, що у районі Крутої Гори на Новоайдарівському напрямку обладнано вогневі позиції для артилерійських підрозділів гаубичної артилерійської батареї 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК ЗС РФ, а на Сєверодонецькому напрямку – проведено посилення передових підрозділів 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ).

У розвідці також зафіксували чергові факти постачання залізничним транспортом з території РФ озброєння та військової техніки, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів до таких населених пунктів, як Дебальцеве (22 вагони з боєприпасами, чотири цистерни з паливно-мастильними матеріалами) та Іловайськ (два танки Т-64, шість БТР-80, два вантажні автомобілі "Урал").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-