Президент СКУ: Глобальна безпека можлива лише з Україною в НАТО

Президент СКУ: Глобальна безпека можлива лише з Україною в НАТО

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод заявив, що членство України в НАТО дозволить відновити глобальний мир і верховенство міжнародного права, а також зупинить геноцид та екоцид на українських територіях.

Як передає Укрінформ, про це інформує сайт СКУ з посиланням на заяву пана Ґрода під час міжнародної конференції «Україна та НАТО напередодні Вільнюського саміту: від підтримки через перемогу до членства».

«Членство України в НАТО є надзвичайно важливим. Ми не можемо піти шляхом якоїсь [дорожньої] карти чи інших процесів, які віддалять нас від ключової мети. Для нас головне, щоб Україна була запрошена [до альянсу] і підписала протоколи НАТО», – пояснив президент СКУ.

Читайте також: Діаспора подякувала Британії за підтримку спрощеного вступу України до НАТО

На думку Ґрода, це дасть чіткий сигнал Росії, що НАТО підтримує Київ. Тоді як відкладення рішення може призвести до послаблення світової допомоги Україні. 

«У цьому випадку час не грає на нашу користь. Нам дуже потрібно рухатися вперед і дати Україні те, що їй потрібно, те, чого, чесно кажучи, потребує глобальний мир і безпека – членство України в НАТО, [запрошення до якого Київ має отримати] у Вільнюсі», – наголосив Ґрод.

Зі свого боку Світовий конгрес українців докладає зусиль для просування питання членства України в НАТО закордоном. Для цього активні українські громади співпрацюють з членами громадянських суспільств. 

Читайте також: СКУ привітав резолюцію Європарламенту щодо членства України в НАТО

«Лідери наших громади та друзі України виходять на вулиці й столиці по всьому світу. Робота з лідерами громадянського суспільства, ЗМІ, урядовцями надзвичайно важлива. Соціальна адвокація [лобіювання важливих питань звичайними громадянами] особливо необхідна», – сказав Ґрод. 

Крім того, СКУ працює з урядами країн. «Дуже важливо закликати лідерів країн, де є українська діаспора, дослухатися до своїх виборців, і це те, на чому ми продовжуємо зосереджувати свою роботу», – підсумував Ґрод. 

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців запустив всесвітню адвокаційну кампанію #UkraineInNATO. СКУ закликає всі українські громади, організації, українців та друзів України за кордоном долучатися до ініціативи.

Саміт лідерів НАТО, на якому Україна розраховує отримати чіткий сигнал про готовність приєднатися до Північноатлантичного альянсу, відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. 

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-