СКУ привітав резолюцію Європарламенту щодо членства України в НАТО

СКУ привітав резолюцію Європарламенту щодо членства України в НАТО

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) вітає ухвалення Європейським парламентом (ЄП) резолюції, яка закликає країни-члени НАТО запросити Україну до Альянсу та розпочати перемовини про вступ під час саміту лідерів НАТО, який відбудеться в липні у столиці Литви.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Ми вдячні депутатам Європейського парламенту, а також українським громадам у країнах-членах НАТО, за їхні активні та послідовні зусилля з адвокації швидкого процесу євроатлантичної інтеграції України, включно з набуттям членства у НАТО та безпековими гарантіями», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Він наголосив, що нинішньою резолюцією законодавча влада ЄС надала потужний сигнал підтримки набуттю Україною членства в Альянсі та її інтеграції у євроатлантичну сім’ю народів. Це також є фундаментальним кроком у моральній підтримці українців, які захищають безпеку, добробут та стабільність Європи на фронті, у боротьбі супроти жорстокої та безжальної російської держави-терориста.

«СКУ та українські громади у країнах-членах НАТО протягом багатьох років адвокатували вступ України до Альянсу. Сьогодні народ України та громадяни держав НАТО як ніколи раніше підтримують членство України. Саме НАТО може допомогти зупинити російську кампанію геноциду проти українських людей. СКУ продовжить свою працю з громадянами та провідниками усіх держав-членів НАТО, щоб домогтися чіткого зобов’язання лідерів Альянсу щодо членства України, початку процесу приєднання та негайного надання гарантій безпеки під час саміту у Вільнюсі. Ми закликаємо усіх українців та друзів України долучатись до нашої кампанії #UkraineInNATO», – додав пан Ґрод.

Нагадаємо, 15 червня Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію, спрямовану на підтримку відновлення України та її інтеграції до євроатлантичної спільноти. «За» проголосували 425 депутатів.

В контексті євроатлантичної інтеграції України депутати ЄП висловили переконання, що запрошення України до членства в НАТО могло б надіслати найбільш потужний сигнал, який змусить Путіна та найбільш жорстких проімперських яструбів у Росії остаточно зрозуміти, що Україна більше не знаходиться у зоні їхньої досяжності. 

Європарламент очікує, що майбутні саміти у Вільнюсі та у Вашингтоні прокладуть шлях до надання Україні запрошення на приєднання до НАТО і що процес входження, який розпочнеться після завершення війни, буде завершений якнайшвидше. Це могло б зміцнити НАТО та стало б важливим кроком до стійкого миру в Європі

Саміту лідерів НАТО пройде у Вільнюсі 10-11 липня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-