Діаспора подякувала Британії за підтримку спрощеного вступу України до НАТО

Діаспора подякувала Британії за підтримку спрощеного вступу України до НАТО

Укрінформ
Світовий конгрес українців привітав рішення Британії підтримати спрощений вступ України до НАТО та висловив подяку Сполученому Королівству за непохитну підтримку України у війні з Росією.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Я висловлюю щиру подяку високоповажному міністру Джеймсу Клеверлі, з яким мав нагоду обговорити членство України в НАТО. Його непохитна підтримка та дружба щодо України справді неоціненні», – зазначив президент СКУ Павло Ґрод на зустрічі в Лондоні під час Конференції з відновлення України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі заявив, що його країна підтримає пропозицію щодо відсутності необхідності в проходженні України етапу Плану дій щодо членства (ПДЧ) для вступу до військового альянсу.

Процес ПДЧ передбачає, що країни-кандидати отримують оцінки та поради, коли вони вживають заходів, щоб відповідати критеріям НАТО щодо оборони та інших питань.

В Офісі Президента закликали альянс НАТО попри воєнний стан, що діє в Україні через російську агресію, та якнайскоріше надати Україні запрошення щодо членства в Альянсі.

У липні у столиці Литви має відбутися саміт НАТО на рівні глав держав-членів Альянсу. Україна ставить перед союзниками по НАТО питання щодо гарантій безпеки, а також чіткої перспективи руху до її повноправного членства в Альянсі.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес Українців вітає ухвалення Європейським парламентом (ЄП) резолюції, яка закликає країни-члени НАТО запросити Україну до Альянсу та розпочати перемовини про вступ під час саміту лідерів НАТО, який відбудеться в липні у столиці Литви.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-