СКУ закликав світове українство підтримати Україну перед самітом НАТО у Вільнюсі

СКУ закликав світове українство підтримати Україну перед самітом НАТО у Вільнюсі

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав усі українські громади, організації, українців і друзів України за кордоном долучатися до всесвітньої адвокаційної кампанії #UkraineInNATO напередодні саміту лідерів Альянсу у столиці Литви.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У Конгресі зауважили, що Україна де-факто вже є частиною Альянсу, приводить свої національні стандарти до стандартів НАТО під час повномасштабної війни, завершує перехід від армії радянського типу до армії натівського типу в режимі реального часу, і, головне, вже відіграє роль східного флангу Альянсу.

СКУ розраховує, що під час саміту у Вільнюсі, союзники нададуть Україні чітку перспективу членства в Альянсі, визначать модальності та конкретні часові рамки швидкого набуття членства за прискореною процедурою одразу після закінчення війни.

Читайте також: Діаспора подякувала Британії за підтримку спрощеного вступу України до НАТО

Зважаючи на те, що перемога України не буде можлива без потужної, послідовної військової, фінансової та політичної підтримки з боку держав-членів НАТО, СКУ закликає всіх українців і друзів України:

«Відсутність у Вільнюсі чітких сигналів про підтримку України, зокрема, рішення про чітку перспективу набуття Києвом членства, стане перемогою Росії. Ми маємо не допустити цього за жодних обставин.  Долучайтеся до  #UkraineInNATO! Підтримайте Україну на її євроатлантичному шляху!», – наголосили в СКУ. 

Нагадаємо, Світовий конгрес українців привітав ухвалення Європейським парламентом (ЄП) резолюції, яка закликає країни-члени НАТО запросити Україну до Альянсу та розпочати перемовини про вступ під час саміту лідерів НАТО, який відбудеться в липні у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-