«Україна в Німеччині» запросила на віртуальну екскурсійну лекцію про українців Берліна

«Україна в Німеччині» запросила на віртуальну екскурсійну лекцію про українців Берліна

Укрінформ
Неприбуткова організація «Україна в Німеччині» запросила на віртуальну екскурсійну лекцію «Український Берлін» про берлінських українців і пов’язані з ними місця.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні НО «Україна в Німеччині» у Фейсбуці.

Зауважується, що у 20-х роках Берлін пережив одну з найважливіших подій як мегаполіс відкритого світу: сюди прибули художники, політики, інтелектуали та робітники, які збагатили Берлін. Серед них було чимало українців або тих, хто походив із території сучасної України, наприклад: актриса Анна Стен, художники Іссахар Бер Рибак та Олександра Екстер, режисер Олександр Довженко, політик і письменник Володимир Винниченко та багато інших.

Читайте також: Українки Німеччини представили свої роботи на Великодній виставці в Гамбурзі

«Під час екскурсії будуть досліджені місця в Берліні, які ці люди відвідували та створювали. Поговорять про політичний, культурний, студентський Берлін 1920-х та про берлінських українців і фактично пройдуться по місцях, пов’язаних з новітньою історією українців Берліну», – розповіли організатори.

Захід відбудеться 13 липня. Більше деталей за посиланням.

Нагадаємо, після вимушеної торішньої перерви, пов’язаної з карантином, Українська греко-католицька церква відновила традиційне паломництво українців до блаженної Едігни в містечку Пух, що неподалік від Мюнхена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-