В Анкарі відзначили День Конституції України

В Анкарі відзначили День Конституції України

Укрінформ
У Посольстві України в Туреччині відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині.

«Конституції України всього 25 років, але наша конституційна думка має набагато глибші корені сягає ще часів Руської правди, козацької доби», – сказала тимчасова повірена у справах посольства України в Туреччині Наталя Лопатіна.

Дипломатка наголосила на тому, що на території Османської імперії три століття тому було ухвалено конституцію гетьмана Пилипа Орлика.

«Конституція Пилипа Орлика, яка дуже символічно була ухвалена 1710 році на території колишньої Османської імперії, передовий й унікальний документ. Не можна не згадати, що в ньому було визначено зв’язок України з Кримом», – сказала Наталя Лопатіна.

Участь в урочистому відзначенні Дня Конституції взяли представники української та кримськотатарської громад Туреччини, українські дипломати.

Торік у Посольстві України в Анкарі до Дня Конституції України відкрили експозицію, присвячену першій конституції нашої держави, яка була написана гетьманом Пилипом Орликом на території сучасної Туреччини.

Як відомо, День Конституції України відзначається щорічно 28 червня і є офіційним державним святом.

Як повідомляв Укрінформ, в Анкарі у Посольстві України в День кримськотатарського прапора у присутності представників української та кримськотатарської громад Туреччини, а також українських дипломатів урочисто підняли кримськотатарський прапор.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-