Фільм «Міф» про Василя Сліпака знову покажуть у Португалії

Фільм «Міф» про Василя Сліпака знову покажуть у Португалії

Фото
Укрінформ
Документальний фільм "Міф" про оперного співака і Героя України Василя Сліпака візьме участь у міжнародному фестивалі “Muvi” у Португалії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співрежисер фільму Іван Ясній.

«МІФ знову в Португалії, в рамках конкурсу фестивалю "MUVI". Тримайте за нас кулачки, а тим, хто має можливість завітати на фільм - приходьте і підтримайте українське кіно. Дякую українській громаді Португалії за підтримку. До перемоги!», - написав режисер.

Показ стрічки відбудеться 28 лютого, повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

«Фільм «Міф» про Василя Сліпака повторно в Португалії! Тепер він візьме участь у міжнародному фестивалі “Muvi” (музика в кіно). Запрошуємо всіх прийти і підтримати стрічку - 28 лютого о 21:30 за адресою: FÓRUM ROMEU CORREIA Auditório Fernando Lopes Graça Praça da Liberdade 2800-648 Almada», - написав Павло Садоха.

Згідно з інформацією на афіші, фото якої розміщене у повідомленні,  Міжнародний кінофестиваль “Muvi” розпочинається 21 лютого і триватиме до 3 березня.

Як повідомлялося, Документальний фільм "Міф" про оперного співака Василя Сліпака у 2018 році визнали найкращим на фестивалі документального кіно Figueira Film Art Festival у Португалії. Він отримав одну з головних нагород Festival de Cinema da Figueira da Foz, Portugal.

Нагадаємо, фільм "Міф" мав найширший прокат в історії українського документального кіно. В Україні прем'єра відбулася 8 лютого 2018 року, після чого стрічку побачили в США, Канаді, Франції, Італії, Німеччині, Польщі, Швейцарії та Чехії.

"Міф" –  фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія. Він розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом. 

У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

Музику для фільму написали одні з кращих композиторів сучасності. Серед них - Євген Гальперін, що писав музику для Люка Бессона і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (NOVA OPERA) та Едуард "Діля" Приступа.

Фото: сторінка Павла Садохи у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-