Українці Латвії висловили підтримку українським полоненим морякам і політв'язням

Українці Латвії висловили підтримку українським полоненим морякам і політв'язням

Фото, відео
Укрінформ
Латвійці і представники української діаспори в Латвії висловили підтримку українським військовополоненим морякам і політв'язням. Вони провели акцію біля пам’ятника Т.Г.Шевченку, записали та поширивши відео з вимогою звільнення моряків.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на активіста латвійського Товариства підтримки УкраїниТетяну Лазду.

«Ця акція почалася в День Соборності України. Ми з друзями записали слова підтримки заручникам Кремля - полоненим морякам і політв’язнім та їхнім родинам. «Слава Україні!», «Крим - це Україна!», «Я підтримую патріотів України!», «Тримайтеся, ми з вами!» і ще багато теплих слів українською, латиською, англійською мовами. А потім змонтували відео, в якому закликаємо всіх доєднатися до наших вимог», – розповідає Тетяна Лазда.

За її словами, українська діаспора Латвії тримає постійний зв’язок з українськими політв’язнями в російських тюрмах, полоненими моряками. «Спілкуючись з дружинами, мамами, отримуючи рідкі листи з в’язниць, відчуваємо, наскільки потрібна ця підтримка. Адже для того, щоб написати листа у в’язницю, листівочку діткам незаконно засуджених кримських татар, підтримати словом близьких, не треба багато часу і ресурсів, треба тільки небайдужу душу, щире серце. І отримуєш у відгук - зустрічне тепло», - ділиться активістка.

Як повідомлялося, у 24 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію «Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці», в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими у районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Читайте також: ЄС у лютому обговорить “азовські” санкції проти Росії — ЗМІ

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз моряки перебувають у Москві, в СІЗО. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Фото, відео: сторінка Ukrainas atbalsta biedriba/Товариство підтримки України у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-