ЄС у лютому обговорить “азовські” санкції проти Росії — ЗМІ

ЄС у лютому обговорить “азовські” санкції проти Росії — ЗМІ

Укрінформ
Міністри закордонних справ держав-членів ЄС в лютому обговорять питання запровадження нових санкцій проти Росії через її агресивні дії щодо України в Азовському морі.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела в європейських дипломатичних колах.

"Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу обговорять у лютому запровадження додаткових санкцій проти Росії через конфлікт з Україною в Азовському морі, повідомили дипломати", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що ЄС планує вже наступного тижня висловити Москві ноту протесту через продовження утримування нею в ув'язненні 24 українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Читайте також: Ар'єв - про ще один "азовський" звіт: ПАРЄ зробила контрольний у Росію

Серед країн, які вже тривалий час займають жорстку позицію стосовно РФ - Литва, Швеція, Велика Британія та Польща. У вимогах запровадити нові санкції щодо РФ тепер приєдналися Данія та Словаччина.

Вони вважають, що тиск, який на РФ чинять Франція та Німеччина з вимогою звільнити українських моряків, не приніс бажаного результату. У грудні Париж і Берлін виступили проти запровадження нових санкцій проти РФ через Керченську кризу, попросивши більше часу для проведення переговорів з метою звільнення моряків та трьох українських суден, захоплених Росією.

На думку дипломатів, після того, як російський суд продовжив арешт українських моряків до квітня, ФРН і Франція будуть більш прихильними до ідеї запровадження нових санкцій. Деякі європейські лідери відкрито заявляють про необхідність такого кроку.

"Ми повинні запровадити додаткові санкції. Дехто (в ЄС - ред.) стверджує, що ми маємо дати шанс діалогу з Росією у "нормандському форматі", але я вважаю це непродуктивним", - заявив агенції глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус.

Раніше про можливість запровадження санкцій заявляв міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен.

Як пише агентство, глави МЗС країн-членів ЄС наступного тижня зустрінуться у Румунії, проте, обговорення питання санкцій має відбутися під час засідання 18 лютого у Брюсселі, хоча будь-яке остаточне рішення може бути ухвалене пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-