Українська громада в Нью-Йорку вшанувала жертв Голодомору

Українська громада в Нью-Йорку вшанувала жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Представники української громади США в нью-йоркському соборі вшанули пам'ять жертв Голодомору в Україні.

Про це йдеться на офіційному сайті генерального консульства України в Нью-Йорку.

"17 листопада у Кафедральному соборі Святого Патріка (м. Нью-Йорк) відбулась Соборна Панахида із вшанування жертв Голодомору в Україні 1932-33 рр., яку спільно відслужили представники українського православного та католицького духовенства на чолі з Митрополитом Української Православної Церкви в США Антонієм, Єпископом Української Греко-Католицької церкви Стемфордської єпархії Павлом Хомницьким та Єпископом Української Греко-Католицької церкви Філадельфійської архієпархії Андрієм Рабієм", - сказано у повідомленні. 

Зазначається, що панахиду супроводжував український хор в Нью-Йорку "Думка" під керівництвом диригента колективу Василя Гречинського.

Разом з Митрополитом Антонієм та Єпископом Павлом Хомницьким до присутніх з промовами звернулись Президент УККА Андрій Футей, Постійний Представник України при ООН Володимир Єльченко та Генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов, який зачитав звернення до учасників заходу Посла України в США Валерія Чалого.

Загалом участь у заході взяли члени українських громадських організацій США, ветеранського руху, вчителі та учні шкіл українознавства, а також представники місцевої влади.

Організатором заходу виступив Український Конгресовий Комітет Америки (УККА).

Фото: ny.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-