Діаспора вшанувала пам'ять українців, похованих у Стокгольмі

Діаспора вшанувала пам'ять українців, похованих у Стокгольмі

Фото
Укрінформ
Українська громада у Стокгольмі вшанувала пам'ять своїх співвітчизників, похованих на кладовищі Скугширкогорден.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Посольства України у Швеції.

"4 листопада ц.р. у м.Стокгольм, у рамках ініціативи Української жіночої організації в Швеції “Українці Швеції: великі, відомі і невідомі”, пройшло вшанування пам’яті українців, які поховані на кладовищі міста", - поінформували у посольстві.

Зазначається, що посол України у Швеції І.Сагач, голова Української жіночої організації в Швеції З.Кікцьо та представники української громади відвідали поховання українців, зокрема, Осипа Майданюка (художник, секретар дипломатичної місії УНР, що діяла у 1918-1920 рр. в Стокгольмі), Богдана Кентржинського (історик, засновник Укрінформбюро у м.Стокгольм, дослідник історії українсько-шведських зв’язків козацької доби, автор історичного дослідження “Мазепа”, скандинавський представник Екзекутиви УНР), Надії Шюследдер (заступниця голови Української громади Швеції впродовж багатьох років) та інших українців, похованих на кладовищі Скугширкогорден.

"Українці Швеції: великі, відомі і невідомі" - це проект жіночої організації, який реалізується на пошуковій роботі, створення каталогу поховань українців, налагодження контакту з родичами, упорядкування та догляд за могилами.

Фото посольства України у Швеції на сторінці у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-