Українська громада Будапешта відзначила 10-річний ювілей

Українська громада Будапешта відзначила 10-річний ювілей

Фото
Укрінформ
Українська греко-католицька громада в Будапешті минулої неділі, 30 вересня, відзначила 10-у річницю своєї діяльності. 

Як повідомляється на Фейсбук-сторінці Української церкви в Угорщині, святкування розпочалося з архієрейської літургії у церкві св. Михаїла парафії Покрови Богородиці.

"Ми сьогодні святкуємо десятиліття громади, яку називаємо церквою, бо церква - це не мури, а об’єднання людей, які вірують в єдиного Бога. І кожен з нас у цій будові живої церкви є, за словами святого Івана Павла II, "живим камінням". Від того, наскільки ми чутливі і вразливі на Боже Слово, наскільки ми готові реалізувати Боже Слово в будь-яких вимірах нашого людського життя, настільки зміниться цей світ. Тоді Бог буде нам усім Богом, а ми Йому – народом... Спробуймо знайти час, щоб вслухатися в Бога, у його Слово, бо воно змінить нас, а ми – цей світ", – звернувся до парафіян владика Йосиф Мілян, який очолив богослужіння.

Літургію своїм співом прикрасив октет "Теофорос" Львівської духовної семінарії св. Духа.

Участь у заході взяла посол України в Угорщині Люба Непоп, яка відзначила важливість підтримки з боку церкви у відновленні територіальної цілісності та миру в Україні, у протидії російській агресії.  

Також під час заходу відбувся духовний концерт за участі відомого львівського тенора Назара Тарцишина та семінаристів. 

Крім цього, в рамках ювілейного святкування пройшла фотовиставка про історію парафії. 

Як повідомляв Укрінформ, при українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті створили українську церковну школу лідерства імені кардинала Любомира Гузара.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-