В Ризі закінчилося традиційне Свято пісні та танцю за участі українських колективів

В Ризі закінчилося традиційне Свято пісні та танцю за участі українських колективів

Фото, відео
Укрінформ
У Ризі в ніч з 8 на 9 липня 5-годинним концертом закінчилося масштабне XXVI Свято пісні та XVI Свято танцю, що проходять раз на 5 років. У них взяли участь 43 тис. виконавців з усієї країни, в тому числі й українські колективи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Завершальний святковий гала-концерт «Шлях зірки» пройшов на Співочому полі Межа-парку в Ризі. На сцені виступав 10-тисячний зведений хор, складений із багатьох хорів та вокальних колективів. Диригували їм найкращі диригенти країни.

Вітальне слово на честь закриття фестивалю сказав президент Латвії Раймондс Вейоніс. На святі також були присутні Тимчасовий повірений у справах України Аліса Подоляк та інші дипломати української дипустанови в Ризі.

Після завершення офіційного концерту о першій годині ночі понеділка бажаючим продовжили святкування до самого ранку. Через це свято, 9 липня в Латвії було проголошено вихідним днем.

У святі взяли участь численні колективи української діаспори Латвії. Це, зокрема, вокальні ансамблі - «Дніпро» з Риги, «Явір» з Єкабпілса, «Водограй» з Резекне, «Мрія» з Даугавпілса, «Барвінок» з Лієпаї, «Ятрань» з Вангажі, «Джерело» з Єлгави.

З України на Свято пісні приїхав колектив латвійської діаспори «Каштани». В понеділок цей колектив було урочисто прийнято в Посольстві України в Ризі.

Цьогорічне Свято пісні та танцю було особливе - воно є частиною великих урочистостей на честь 100-річчя Латвії. Протягом тижня пройшло 65 різних заходів, 44 з яких були безкоштовними. Концерти транслювалися по місцевому ТБ та на трьох великих екранах, розставлених у центрі столиці, а також в інших найбільших містах Латвії.

Перше Свято пісні пройшло в 1873 році. Воно переривалося лише в роки світових війн. Пізніше до Свята пісні додалося й Свято танцю. Свято пісні та танцю, що проходить кожні п’ять років, є однією із основ національної ідентичності громадян Латвії.

Свято пісні та танцю за участі українських колективів / Фото: Олег Кудрін, Ріта Болотская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-