На батьківщині Шевченка відкрили виставку малюнків колишнього політв'язня Романа Сущенка

На батьківщині Шевченка відкрили виставку малюнків колишнього політв'язня Романа Сущенка

Фото
Укрінформ
У Національному заповіднику "Батьківщина Тараса Шевченка" у селі Шевченкове Черкаської області відкрилася виставка малюнків першого заступника голови Черкаської облради, колишнього журналіста Укрінформу і політв'язня Кремля Романа Сущенка.

Про це автор робіт повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На батьківщині Шевченка відкрили виставку малюнків колишнього політв'язня Романа Сущенка / Фото: Славінська Івалана, Укрінформ

"...Відкриваємо виставку моїх малюнків, виготовлених з підручних матеріалів, кульковою ручкою та природними барвниками, під час перебування у російських буцегарнях у період із 2017 по 2019 роки. Відкриття експозиції присвячується 210-й річниці від дня народження видатного українського художника, поета та громадського діяча Тараса Шевченка", - написав Сущенко.

Він зазначив, що працював над малюнками під час перебування у СІЗО "Лефоротово" та виправній колонії 11 у Кіровській області, біля селища Утробине.

Читайте також: У Канаді відбулися спецпокази виставки «Імерсивний світ Тараса Шевченка»

Роман Сущенко народився на Черкащині. Закінчив військове училище, брав участь у миротворчій місії у Боснії та Герцеговині. З 2002 року працював в Укрінформі, з 2010-го був власним кореспондентом у Франції.

Сущенка заарештували у Москві в 2016 році за обвинуваченням у шпигунстві й засудили до 12 років колонії. У 2019 році був звільнений під час обміну утримуваними особами між Україною і Росією.

У 2020 році Сущенко обраний першим заступником голови Черкаської обласної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-