Снідати щодня не обов’язково – дослідження

Снідати щодня не обов’язково – дослідження

Укрінформ
Попри те, що перший прийом їжі вважають обов’язковим і головним у раціоні, нещодавнє дослідження довело протилежне.

Як повідомляє MedScape, гіпотеза про те, що вживання сніданку зменшує щоденну кількість спожитих калорій і впливає на набір ваги, не є підтвердженою.

Дослідження проводила група вчених Школи громадського здоров’я и превентивної медицини Університету Монаша (Мельбурн, Австралія), які використали 13 наукових робіт, присвячених впливу сніданку на здоров’я людини. В експерименті в різний час брали участь люди, які регулярно снідають, й ті, що нехтують раннім прийомом їжі.

Читайте також: Супрун розповіла, де брати хороший "холестерин" і як позбутися "поганого"

Результати показали, що вага осіб, які пропускають сніданок, в середньому менша на 0,44 кг. Крім того, ті, хто снідають, щодня споживають на 259,79 калорії більше, ніж люди без ранкового прийому їжі.

Дослідники мельбурнського університету наголошують, що варто взяти до уваги спосіб життя учасників дослідження. Отримані дані пояснюють тим, що люди, які снідають регулярно, ймовірно, є більш свідомими щодо свого здоров’я і, відповідно, вживають якісні продукти.

“Хоча регулярне вживання сніданку може мати позитивний ефект у вигляді високого рівня концентрації та уваги в дітей, треба бути досить обережним, рекомендуючи снідати дорослим, які прагнуть схуднути”, – наголошують дослідники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-