День кіно: ТОП-10 українських фільмів 2018 року

День кіно: ТОП-10 українських фільмів 2018 року

Огляд
Укрінформ
Сьогодні Міжнародний день кіно, тож на честь свята ми підготували добірку з найбільш знакових фільмів  2018 року українського виробництва.

Дике поле

Герман змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захистити сімейний бізнес — стару бензоколонку. Разом із нею — друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, котра нікуди не веде. Чим закінчиться ця іронічна та повна пригод подорож крізь Дике поле?

Кіноробота є екранізацією роману "Ворошиловград" Сергія Жадана (2014), що отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальски та літературну премію ВВС Україна за кращий роман десятиліття.

Читайте також: Що потрібно знати про "Дике поле". 10 цікавих фактів

Викрадена принцеса: Руслан і Людмила

Стрічка розповідає про кохання бродячого лицаря Руслана й князівської доньки Людмили. Перешкодою їхньому щастю стає чаклун, який хоче принести Людмилу в жертву темним силам, щоб отримати безсмертя. 

Донбас

Кінострічка оповідає про події на сході України, про життя на окупованих територіях Донбасу, де розмиваються межі між правдою і брехнею, руйнуються соціальні інститути.

Кінострічка "Донбас" стала претендентом на "Оскар" у номінації "Кращий іноземний фільм" у 2019 році.

Читайте також: "Донбас" Лозниці не увійшов до шорт-листа на "Оскар"

Позивний "Бандерас"

Події фільму відбуваються восени 2014 в зоні АТО. Українські розвідники на чолі з капітаном "Бандерас" на спецзавданні: вони повинні взяти "Ходака" - російського диверсанта-підривника. Пошуки "Ходака" приводять "Бандераса" в його рідне село, де односельці зустрічають його з побоюванням... Сценарій кінороботи ґрунтований на щоденниках бійця Нацгвардії Сергія Башкова, а також оповіданнях інших учасників АТО. 

Читайте також: Недокументальна правда про «Бандераса». Кіно дня

Таємний щоденник Симона Петлюри

Україна, 1917 – 1921 роки. Триває відчайдушна боротьба за незалежність Української Народної Республіки. Лідер УНР Симон Петлюра намагається стримати агресію більшовицької Росії. Програвши боротьбу, Петлюра змушений емігрувати до Парижа. Але й там через дії агентів Москви його життя постійно під загрозою…

Читайте також: "Таємний щоденник Симона Петлюри" або Чому гібридна війна – явище не нове

МІФ

Новий фільм авторів стрічки Добровольці Божої Чоти - Леоніда Кантера та Івана Яснія – розповідає історію життя та загибелі Василя Сліпака – оперного співака зі світовим ім’ям та унікальним голосом.

Читайте також: Український "Міф" отримав дві нагороди фестивалю Figueira Film Art

Бобот та Енергія Всесвіту

«Бобот та Енергія Всесвіту» - крутий фантастичний фільм про те, як незвичайні персонажі стають учасниками дивної історії. 

Хлопчик Вадик заводить міцну дружбу з трансформаторної будкою, яка несподівано виявила ознаки життя. Двоє приятелів вирушають назустріч серйозним випробуванням, щоб битися зі всемогутнім Злом! Тільки разом вони зможуть запобігти катастрофі, що має величезні масштаби і незворотні, трагічних наслідки. 

Читайте також: Гройсман порівняв фільм "Бобот та енергія Всесвіту" з голлівудськими блокбастерами

Я, Ти, Він, Вона

Після десяти років шлюбу подружня пара вирішує розлучитися. Але суд, не почувши вагомих аргументів для розлучення, дає подружжю місяць на примирення...

У фільмі звучить музика українських виконавців: "Антитіла", "Час і Скло", Сергія Бабкіна та групи "Без обмежень".

Читайте також: Комедія "Я, Ти, Він, Вона" 27 грудня вийде на екрани кінотеатрів - Держкіно

Пригоди S Миколая

Сім'я Василенко перед різдвяними святами переселяється у будиночок в Карпатах. Несподівано на порозі їх будинку з'являється «Миколай», але не «святий». Протистояти йому беруться діти, щоб врятувати справжнього Миколая.

Читайте також: Перша леді зводила 150 дітей на фільм "Пригоди S Миколая"

Коли падають дерева

Ряд світових видань ще в 2017 році назвали «Коли падають дерева» одним з найбільш очікуваних фільмів зі Східної Європи.

У центрі сюжету - п'ятирічна Вітка, яка приїхала погостювати на літні канікули до бабусі. У селі вона стає свідком несамовитого роману її старшої сестри Лариси, яка по вуха закохана в молодого бандита на прізвисько Шрам. Через зв'язок з бандитом люди нарікають Ларису «повією». Мама дівчаток перебуває в важкій депресії у зв'язку з недавньою смертю чоловіка. А їх бабуся - заплуталася в домашніх справах та зривається на крик через дрібниці.

Читайте також: Фільм "Коли падають дерева" покажуть на кінофестивалі у Польщі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-