Український

Український "Міф" отримав дві нагороди фестивалю Figueira Film Art

Укрінформ
Стрічка Леоніда Кантера та Івана Яснія "Міф" про життя і загибель українського оперного співака Василя Сліпака став кращим документальним фільмом фестивалю Figueira Film Art (м. Фігейра, Португалія).

Також фільм отримав нагороду за найкращий монтаж, повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook

"V фестиваль Figueira Film Art проходив із 27 серпня до 2 вересня у португальському місті Фігейра. На фестиваль було подано 253 роботи з 40 країн світу, 115 з яких увійшли до конкурсної програми Figueira Film Art-2018", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Документальний фільм про Василя Сліпака показали у Кракові

Як зазначається, український оперний співак Василь Сліпак був солістом у Паризькій національній опері. У 2015 році під позивним "Міф" він добровольцем пішов воювати на Донбас і загинув 29 червня 2016 року.

У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель. Зйомки фільму проходили з серпня 2016 року до квітня 2017-го у Парижі, Львові та на фронті (Світлодарська дуга). Картина стала останньою роботою режисера Леоніда Кантера, який пішов з життя у червні цього року.

Проект "Міф" став одним з переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього фільму склала 620 тис. грн при загальній вартості виробництва 1 млн 577 тис. 282 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-