Фільм

Фільм "Коли падають дерева" покажуть на кінофестивалі у Польщі

Відео
Укрінформ
Стрічку Марисі Нікітюк "Коли падають дерева" покажуть на 34 Варшавському міжнародному кінофестивалі.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, за підтримки якого створено фільм.

"Кінофестиваль, що відбудеться з 12 по 21 жовтня, розпочав знайомити з цьогорічною програмою. І повнометражна дебютна картина Марисі Нікітюк "Коли падають дерева" - серед перших 12 фільмів-учасників, які були оголошені у надихаючий секції фестивалю "Відкриття", - ідеться в повідомленні.

Warsaw Film Festival - фестиваль "класу А", один з найбільших фестивалів у Східній Європі, що отримав акредитацію FIAPF у 2009 році. Організатори щороку готують 5 конкурсних і 5 позаконкурсних секцій. До першої п'ятірки входять основна міжнародна програма, конкурс дебютного та другого фільму, незалежного кіно, повнометражних документальних фільмів і короткого метру, до другої - спецпокази, польська класика, сімейне кіно, програма короткометражних фільмів, знятих у Польщі та "Відкриття" - програма фільмів, які вже були показані на інших міжнародних фестивалях.

Як зазначається, світова прем’єра фільму українсько-польсько-македонського виробництва відбулася у межах Міжнародного Берлінського кінофестивалю (Berlinale) у програмі Panorama. В Україні стрічку показали на 9-му Одеському міжнародному кінофестивалі, де в національному конкурсі актриса Анастасія Пустовіт отримала нагороду "За найкращу акторську роботу".

У головних ролях фільму також знялися Соня Халаїмова, Максим Самчик, Марія Свіжинська, Петро Пастухов.

Фільм вироблено компанією Директорія Кіно (Україна) у копродукції з Message FIlm (Польща), Fokus In (Македонія), Солар Медіа Інтертейнмент (Україна) за підтримки Держкіно, Польського кіноінституту та Македонського агентства кіно.

Читайте також: Мультфільм "Причинна" відібрали на кінофестиваль у США

У групі продюсерів - досвідчені у міжнародній копродукції Ігор Савиченко, Роман Климпуш, Володимир Філіппов та Сергій Лавренюк з України, Ізабела Войцек, Віолетта Камінскі, Даріуш Яблонський з Польщи, та Дарко Башескі з Македонії.

Міжнародною дистрибуцією фільму займається Latido Films (Іспанія) на чолі з Антоніо Саурою.

13 вересня стрічка "Коли падають дерева" виходить в широкий український прокат.

Сайт фестивалю: https://wff.pl/pl/film/when-the-trees-fall-34

Відео: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-