Перший Київський міжнародний фестиваль

Перший Київський міжнародний фестиваль "Puppet.UP!" стартує 30 вересня

Укрінформ
Перший Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок "Puppet.UP!", який відбудеться 30 вересня - 4 жовтня, покаже вистави для дітей та дорослих з 16 країн. 

"Київський академічний театр ляльок цієї осені святкує своє 90-річчя, і в рамках святкування ініціює проведення І Київського міжнародного фестивалю театрів ляльок "Puppet.UP!". Фестиваль проходитиме з 30 вересня по 4 жовтня на сцені нашого театру. Ми прагнемо, щоб це стало подією міського, всеукраїнського і міжнародного значення, оскільки фестиваль є конкурсним і на сьогодні у його програмі - 16 країн-учасниць, представники трьох з яких є членами журі. Заявки на участь надійшли з 25 країн, з усіх континентів, а добирали вистави незвичайні, цікаві, які здатні здивувати глядача. Вони вперше будуть представлені на українській сцені", - сказала на прес-конференції керівник літературно-драматургійної частини театру Дар'я Іванова.

 Як зазначила директор-художній керівник Київського академічного театру ляльок Ірина Чернікова, фестиваль розпочинає свою роботу із соціальної програми.

"Майже у всіх районах Києва о 12.00 відбудуться безкоштовні вистави нашого колективу, кращих дитячих колективів міста, відбудеться розважальна програма, де будуть розігруватися запрошення на фестиваль. Ці дійства проходитимуть у Маріїнському парку, на Поштовій площі, у парку Перемоги, парку Шевченка, парку "Нивки", Деснянському парку, парку воїнів-інтернаціоналістів та парку "Наталка", - поінформувала вона, а також додала, що на фестивалі працюватимуть декілька майданчиків Київського театру ляльок - велика, мала і мікросцена, а одна з вистав - Харківського академічного театру ляльок - буде показана на сцені Театру на Липках. У програмі  -  вистави для найменших, для сімейного перегляду і для дорослих на вечірній сцені.

Читайте також: Нищук на Гогольfest: Держава має всіляко підтримувати сучасне мистецтво

Як наголосив керівник режисерської частини Київського театру ляльок Ігор Федірко, фестиваль максимально орієнтований на глядача, на місто. Тому розпочинатиметься з лялькової ходи 30 вересня о 18.00 на Європейській площі, яка рухатиметься на Контрактову площу, де відбудеться церемонія відкриття.

"Ми запропонували киянам долучитися до ходи, де будуть всі учасники фестивалю, разом зі своєю лялькою. Це запам'ятає Київ, і кожного року  буде відбуватися таке дійство. А на відкритті киян чекатиме багато сюрпризів. Буде прем'єра вистави Київського  театру ляльок "Легенда про Київ". Її завдання - розповісти художньо, феєрично, у формі казки нашу історію гостям,  учасникам фестивалю, тому в цій виставі будуть і фаєр-шоу, і велике барабанне дійство, і великі ляльки. На самій церемонії відкриття виступатиме колектив "Живі барабани", це  велике світлове дійство, яке здивує", - сказав Ігор Федірко.

Як зазначалося, на церемонії відкриття звучатиме музичний супровід від гурту ONUKA, а "Легенда про Київ" готується спеціально до відкриття "Puppet.UP!" і надалі залишиться в репертуарі театру.

Ігор Федірко додав, що на закритті 4 жовтня відбудеться нагородження кращих лялькарів у різних номінаціях: краща режисура, краща сценографія, краще музичне оформлення, краща акторська робота, також вручать Гран-прі і спеціальну нагороду від журі.

Фестиваль проходитиме за підтримки КМДА та міського голови Віталія Кличка. Його співорганізатори - всеукраїнська громадська організація "Український центр міжнародної спілки діячів театру ляльок "УНІМА-Україна" та Національна спілка театральних діячів України.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-