Нищук на Гогольfest: Держава має всіляко підтримувати сучасне мистецтво

Нищук на Гогольfest: Держава має всіляко підтримувати сучасне мистецтво

Укрінформ
Сучасне мистецтво України нині - в тренді, і держава має всіляко його підтримувати.

На цьому наголосив міністр культури Євген Нищук під час урочистого відкриття Х ювілейного фестивалю сучасного мистецтва ГогольFest-2017, що відбулося на території Національного експоцентру України, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"Тривалий час сучасне мистецтво залишалося поза увагою держави, втім саме його вільний дух та сміливі пошуки і інтерпретації привносять у культуру свіже дихання. ГогольФест уже протягом 10 років є одним із найяскравіших фестивалів, дарує глядачам унікальну програму високого європейського рівня, тому для нас честь долучитись до його підтримки... Спостерігаючи за сучасним мистецтвом в Європі, його тенденціями, я можу впевнено сказати - Україна абсолютно в тренді, а такі фестивалі - тому підтвердження", - підкреслив Нищук.

Читайте також: Гогольfest 2017: музичне гранд-шоу та цирк-кабаре

Події фестивалю цьогоріч розгортаються на двох майданчиках: концертна - на ВДНГ, а театральна, освітня та кінопрограма - у Національному центрі Олександра Довженка. Там же працює і арт-сквот, в приміщенні художники з усієї Європи створюватимуть свої мурали.

Мистецькі заходи розпочалися відкриттям трьох павільйонів, один з яких з експозицією доповненої реальності THE AR.K, візуальною програмою - серед них Мистецтво молодих Revision та скульптурний проект Terra Frima, та показом вокально-хореографічного перформансу з творів сучасної американської композиторки Мередит Монк "A Celebration Service". На завершення - гурт ДахаБраха презентував шоу "Dreams OFF" - одну з двох гранд-прем'єр цьогорічного ГогольФесту.

У неділю, 10 вересня, о 19:00 на ВДНГ відбудеться яскрава прем'єра нової постановки організатора фестивалю Владислава Троїцького - опери-балету ARK. Композитори твору - Роман Григорів та Ігор Разумейко, хореографія від британського постановника - Оскара Шакона. У проекті візьмуть участь формації New Opera та Totem Dance Group. Завершиться програма шоу за участю гурту Dakh Daughters.

ГогольFest-2017 триватиме до 17 вересня. Фестиваль відбувається за підтримки Міністерства культури України та КМДА.

Фото: mincult.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-