Джемілєв закликає росіян, які незаконно переселилися до Криму, залишити півострів

Джемілєв закликає росіян, які незаконно переселилися до Криму, залишити півострів

Відео
Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв закликав громадян РФ, які незаконно переселилися до Криму, негайно залишити півострів, поки функціонує Керченський міст.

Про це він сказав у зверненні, опублікованому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Є всі підстави вважати, що цей рік буде останнім роком окупації. Тому пропонується всім невійськовим, цивільним особам триматися далі від військових об'єктів, а громадянам РФ, які незаконно в'їхали до Криму, негайно, не відкладаючи на потім, поки функціонує Керченський міст, покинути півострів", - сказав він.

Джемілєв зазначив, що Україна докладала багато зусиль для мирного визволення Криму, покладалася на здоровий глузд кремлівського диктатора, сподівалася, що він, хоча б керуючись інтересами власної країни, залишить Крим добровільно. Але "альтернативи військовому звільненню Криму більше не лишилося".

Лідер кримськотатарського народу запевнив, що Україна докладе всіх зусиль, щоб під час бойових дій не постраждали мирні громадяни. "Але Україна не може нести відповідальність за нелюдську стратегію російської армії, за стратегію прикриватися мирними громадянами",– акцентував він.

Читайте також: Джемілєв закликав чеський парламент визнати депортацію кримських татар геноцидом

"Міжнародне право і справедливість рано чи пізно, але обов'язково переможуть. До якнайшвидшої зустрічі у вільному Криму", - додав Джемілєв.

Раніше Укрінформ повідомляв, що лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв висловив сподівання, що усі провідні країни світу підтримають Формулу миру, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-