Прокуратура АРК відкрила справу через затримання окупантами чотирьох кримських татар

Прокуратура АРК відкрила справу через затримання окупантами чотирьох кримських татар

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання чотирьох кримських татар під час нової хвилі обшуків.

Як передає Укрінформ, про це прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"Сьогодні, 10 лютого 2022 року, прокуратурою АР Крим та м. Севастополя розпочато кримінальне провадження за фактом незаконних затримань чотирьох кримських татар після проведення окупаційними силовиками ряду обшуків їх домоволодінь", - ідеться у повідомленні.

Кримінальне провадження розпочате за фактом незаконного позбавлення волі осіб (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У ФСБ РФ назвали затриманих сьогодні кримських татар «терористами»

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до п’яти років.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого о четвертій годині ранку співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації здійснили обшуки в будинках кримських татар у Сімферопольскому, Бахчисарайському та Білогірському районах АР Крим, а також у Балаклавському районі Севастополя.

У результаті Марлен Мустафаєв, Ернест Сейтосманов, Ансар Османов та Аметхан Абдулвапов були затримані за звинуваченнями в нібито причетності до “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі” (ісламської політичної організації, яка легально діє на території України та більшості держав світу, однак визнана терористичною організацією рішенням Верховного суду РФ).

Читайте також: Кримський татарин Еюпов у російському СІЗО потребує негайного медобстеження - Денісова

Того ж дня підконтрольні окупантам "суди" Автономної Республіки Крим відправили затриманих кримських татар під арешт.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом проведення окупаційними правоохоронцями незаконних обшуків.

Провадження було розпочате за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-