Окупанти відправили під арешт чотирьох кримських татар, яким «шиють» тероризм

Окупанти відправили під арешт чотирьох кримських татар, яким «шиють» тероризм

Укрінформ
Підконтрольні окупантам "суди" Автономної Республіки Крим відправили під арешт чотирьох кримських татар, затриманих у середу під час нової хвилі обшуків.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова повідомила в Телеграмі.

За її даними, підконтрольний Російській Федерації "Київський районний суд Сімферополя" обрав кримським татарам Марлену Мустафаєву та Аметхану Абдулвапову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 7 квітня.

"Ленінський районний суд Севастополя" взяв під варту до 6 квітня Ернеста Сейтосманова та Ансара Османова.

Читайте також: У ФСБ РФ назвали затриманих сьогодні кримських татар «терористами»

"Сьогодні вранці співробітники ФСБ Росії без пояснення причин затримали цих чотирьох громадян України, які проживають у Білогірському, Бахчисарайському та Сімферопольському районах Кримського півострова та Балаклавського району м. Севастополя. Перед затриманням у їхніх помешканнях було проведено незаконні обшуки. Вони здійснювалися співробітниками ФСБ без допуску адвокатів та вручення відповідних процесуальних документів кримськотатарською мовою, рідною для затриманих, що є порушенням 6 статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", - наголосила Денісова.

Омбудсмен закликала міжнародну спільноту "рішуче засудити" такі протиправні дії Російської Федерації та посилити тиск на РФ задля припинення нею порушень прав людини на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні о четвертій годині ранку співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації здійснили обшуки в будинках кримських татар у Сімферопольскому, Бахчисарайському та Білогірському районах АР Крим, а також у Балаклавському районі Севастополя.

Читайте також: Правозахисники засудили нову хвилю обшуків та затримань в окупованому Криму

У результаті Марлен Мустафаєв, Ернест Сейтосманов, Ансар Османов та Аметхан Абдулвапов були затримані за звинуваченнями у нібито причетності до “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі” (ісламської політичної організації, яка легально діє на території України та більшості держав світу, однак визнана терористичною організацією рішенням Верховного суду РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-