Разумков наголосив, що Крим був, є і залишається територією України

Разумков наголосив, що Крим був, є і залишається територією України

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголосив, що з першого дня проголошення Незалежності України Крим був, є і залишається територією нашої держави.

Про це він сказав у виступі на установчому саміті Кримської платформи, що проходить у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Разумков наголосив на важливості інавгураційного саміту Кримської платформи, зазначивши, що “це не просто ще один саміт, який відбувається на теренах України, на якому ми говоримо про деокупацію нашої території”.

“Це дієвий механізм, який, я впевнений, буде працювати на користь не лише України, не лише повернення українського Криму, а буде працювати на користь тих правил, норм і верховенства права, яке ми всі хотіли б бачити на теренах сучасного світу”, - зазначив Голова ВР.

Він зауважив, що 2021 рік для України є визначальним і сповненим важливих дат.

“Нещодавно ми святкували 25 років нашої Конституції, де чітко записано, що Крим - це Україна. Завтра ми будемо святкувати 30 років Незалежності. З першого ж дня незалежності вільної України Крим був, є і залишається територією нашої держави. Ми це знаємо, пам’ятаємо і зробимо все, щоб так залишалося”, - наголосив Разумков.

Також він додав, що сьогодні в Україні - не лише день започаткування Кримської платформи, але і ще День державного Прапора.

“І фактично йому так само в цьому році 30 років, і так само він був тим прапором, який з’явився над всіма містами, які сьогодні є частиною нашої вільної держави”, - сказав Разумков.

За словами Разумкова, йому б “дуже хотілося, щоб синьо-жовтий прапор завжди майорів над всіма вільними і мирними містами України, починаючи від Львова і закінчуючи Донецьком, починаючи від Чернігова і завершуючи українським Севастополем”.

“І так буде. Але для того, щоб ця подія прийшла якомога швидше, нам спільно з вашою допомогою треба буде багато працювати, координуючи зусилля, об’єднуючи задачі, виробляючи спільні стратегії і стратегії, які перетворювалися в подальшому в дію”, - сказав Голова ВР.

Читайте також: Разумков назвав головне завдання Кримської платформи

Водночас Разумков наголосив, що “Російська Федерація відділила материкову частину України від півострова Крим колючим дротом та блокпостами, але вона ніколи не зможе ментально відділити українських громадян, які живуть тут, і які живуть там, тому що це єдиний народ”.

“Його не можна розділити прикордонниками, його не можна розділити ровами чи окопами, це народ, який пройшов великі випробування у своїй історії, пройде і це. І як завжди переможе”, - вважає Разумков.

Він закликав учасників саміту об’єднатися навколо зусиль, які сьогодні робить Україна, і в яких їй допомагають міжнародні партнери.

“Для нас це вкрай важливо. Тому що біда не буває чиясь. Вона, на жаль, може приходити і до інших держав. І це знають колеги, які так само сьогодні за цим столом. І перемагати біду, перемагати будь-які виклики ми можемо також лише разом”, - підкреслив голова українського парламенту.

Як повідомлялося, 23 серпня в Києві відбувається установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-