Разумков назвав головне завдання Кримської платформи

Разумков назвав головне завдання Кримської платформи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков переконаний, що завданням Кримської платформи є консолідація зусиль і координація дій між Україною та міжнародними партнерами у протидії агресії Російської Федерації.

Про це він сказав журналістам біля будівлі парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас склалося так, що процес, який пов’язаний з війною на Сході, більше активізований у межах нормандського формату. Я впевнений, що Кримська платформа повинна буде відігравати схожу роль для цього процесу. Для консолідації спільних позицій і спільних зусиль, координації дій”, - заявив спікер.

Він також нагадав, що під час сьогоднішньої позачергової сесії народні депутати розглянуть проєкт постанови №5775 "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОЧЕС, Європейського парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації". За словами Разумкова, цей проєкт запускає парламентський вимір Кримської платформи.

Читайте також: Офіси Кримської платформи відкриють в інших країнах - Президент

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Дмитро Разумков 18 серпня на вимогу 156 народних депутатів підписав розпорядження про скликання 23 серпня позачергової сесії парламенту.

23 серпня відбудеться установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-