Штати в ОБСЄ стали на захист кримських в'язнів

Штати в ОБСЄ стали на захист кримських в'язнів

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив в ОБСЄ дії російської окупаційної влади в Криму по відношенню до активістів, які виступили проти присутності РФ на півострові, та закликав Москву звільнити всіх політв'язнів.

З такою заявою виступила в четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні в.о. заступника глави місії США при ОБСЄ Мішель Сайдерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати продовжують бути стурбованими відносно тих хоробрих людей, хто виступив проти російської окупації Криму. Кримськотатарські активісти, багато з яких були позбавлені волі та переведені до Росії, потерпають від поганих умов утримання", - наголосила американський дипломат.

Читайте також: Україна запропонує новому єврокомісару з прав людини відвідати Крим

У цьому зв'язку вона згадала про таких активістів як Емір-Хуссейн Куку, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олександр Костенко, Руслан Зейтулаєв та інших кримчан, які відбувають покарання у російських в'язницях у відповідь на опозицію до окупації Криму.

"Ми вкотре закликаємо Росію звільнити їх", - заявила представник США.

Як підкреслила Сайдерс, російська окупаційна влада продовжує безкарно переслідувати кримськотатарських активістів на півострові, який Human Rights Watch назвала "чорною дірою у правах людини". Вона нагадала, що 25 січня російські силовики здійснили рейди до помешкань активістів Енвера Кроша та Ебазера Іслямова.

"Влада звинуватила й по суті засудила обох чоловіків у "публічній демонстрації екстремістських символів" у зв'язку з їхніми публікаціями в соціальних мереж, які вони зробили в 2013 і 2012 роках, відповідно", - зазначила американський дипломат.

Читайте також: Чубаров навів переконливу статистику переслідувань кримських татар окупантами

Вона також згадала про справу Ісмаїла Рамазанова, який був затриманий у Сімферополі 23 січня за звинуваченням у "підбурюванні ненависті до росіян" за коментар в інтернеті.

"Ми не визнаємо та ніколи не будемо визнавати російську окупацію та її заяви про анексію Криму. Кримські санкції проти РФ залишатимуться чинними, поки Росія не поверне Україні повний контроль над півостровом", - заявила представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-