Україна запропонує новому єврокомісару з прав людини відвідати Крим

Україна запропонує новому єврокомісару з прав людини відвідати Крим

Укрінформ
Україна запропонує новому комісару Ради Європи з прав людини Дуні Міятович відвідати окупований Крим.

Про це заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала в ефірі "Прямого".

"Ми плануємо від нашої делегації в ПАРЄ звернутись до нового комісара з прав людини Ради Європи Дуні Міятович з вимогою відвідати окупований Крим. Щоб там промоніторити і жахливе порушення прав людини, але головне, щоб дати оцінку, що по суті там відбувається фальсифікація російських виборів вже на цьому етапі, коли в це втягують громадян України, які просто не можуть обирати президента Росії", - сказала Геращенко.

Вона наголосила, що Росія на окупованому півострові проводить насильницьку паспортизацію громадян України і таким чином примушуватиме їх голосувати на нелегітимних виборах.

Читайте також: Україна очікує від Міятович активної роботи зі звільнення політв’язнів у Росії — Кулеба

"Очевидно, що ми бачимо ключові порушення прав людини в окупованому Криму, коли відбувається насильницька паспортизація громадян України, яким просто всучують ці паспорти РФ для можливості просто жити в своїй домівці і таким чином їх будуть примушувати голосувати на нелегітимних виборах. Очевидно, що перед українськими дипломатами та політиками найближчі два місяці стоїть дуже серйозне завдання нагадувати щодня на всіх міжнародних майданчиках, що вибори в Криму є нелегітимними і вони не можуть визнаватись", - сказала політик.

Геращенко наголосила, що планується порушити це питання в Парламентській асамблеї Ради Європи, і під час засідання парламентської асамблеї ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-