Україна ініціює спільний форум оборонних індустрій із країнами Балтії

Україна ініціює спільний форум оборонних індустрій із країнами Балтії

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров провів зустріч із міністром закордонних справ Литви Ґабріелюсом Ландсберґісом, під час якої запропонував провести спільний форум оборонних індустрій України та країн Балтії.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомило у Фейсбуці.

«До участі у форумі будуть запрошені представники урядів, військової індустрії, а також інвестори, яких маємо переконати, що це вдалі інвестиції, які матимуть високий рівень капіталізації», - зазначив Умєров.

Очільник Міноборони поінформував Ландсберґіса про поточну ситуацію на фронті та висловив подяку уряду й народу Литви за «непохитну підтримку України», зокрема за лідерство у протимінній коаліції.

Ландсберґіс зі свого боку заявив про зацікавленість Литви у вивченні військового досвіду України щодо відсічі російської агресії, а також у поглибленні кооперації у сфері передових військових технологій.

Читайте також: Україна і Данія проведуть Форум оборонних індустрій з фокусом на виробництві дронів

«Ми дуже цінуємо те, що перебуваючи у стані війни ви знаходите можливості ділитися з нами досвідом і пропонувати вашу допомогу Литві. Ми продовжимо тренувати ваших солдатів, але ми своєю чергою потребуємо навчання наших генералів», – зауважив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Литви Ґабріелюс Ландсбергіс прибув до Києва у четвер, 25 січня. У межах свого візиту міністр відвідав, зокрема, Харківську область, де за кошти Литви буде зведене укриття.

27 січня відбулися перемовини Ландсбергіса із главою МЗС України Дмитром Кулебою. Ключовою темою було визначення спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб Збройних сил України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-