росія має усвідомити, що їй не перемогти в Україні – Британія в ОБСЄ

росія має усвідомити, що їй не перемогти в Україні – Британія в ОБСЄ

Укрінформ
росія повинна усвідомити, що ніколи не зможе перемогти в Україні, а продовження нею війни означає нові втрати та поразки для неї.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня росія знову завдала масованих ракетних ударів та ударів з БПЛА по населених пунктах по всій Україні... Зокрема, у понеділок Український Червоний Хрест повідомив, що ракетний удар повністю знищив 1000 квадратних метрів гуманітарної допомоги для Одеської області, що зберігалася на великому складі. Такі атаки росії спрямовані на покарання українського народу та поширення терору. Вони є жорстокими актами помсти та ганебним проявом неспроможності російського військового керівництва", - сказав він.

Читайте також: шойгу, герасимов і пригожин вже визначають між собою винних у поразці - ГУР

Британський дипломат вказав на те, що вторгнення росії в Україну, атаки на цивільних осіб та їхні домівки, а також масштабні звірства "руйнують пам'ять про минулі жертви і колись горду світову репутацію росії".

"Європа має жахливі спогади про тоталітарні режими 1930-х і 40-х років, з їхньою зневагою до людського життя, культурної спадщини, території та суверенітету менших держав. Дії москви сьогодні спотворюють пам'ять усіх тих, хто боровся проти тиранії і заплатив найвищу ціну, вірячи, що вони врятують майбутні покоління від лиха війни", - додав він.

Читайте також: У Маріуполі армія рф знищила понад 1100 будинків – міськрада

За словами Стаббса, цьогорічне святкування москвою Дня перемоги "підкреслює невдачі її вторгнення в Україну".

"Скасування багатьох військових парадів і проходжень "безсмертного полку" по всій росії вказує на похмуру реальність її величезних втрат: окрім багатьох невинних українських жертв, тисячі молодих російських чоловіків гинуть в ім'я путінської війни, залишаючи матерів без синів, дружин без чоловіків, а дітей без батьків", - заявив британський дипломат.

Читайте також: росія ухвалює дедалі відчайдушніші військові рішення – Британія в ОБСЄ

Він зазначив, що у спробах поповнити свої ряди міноборони рф активізувало кампанію із засуджених для участі у бойових діях проти України. За повідомленнями, лише у квітні 2023 року було завербовано до 10 тис. засуджених. Крім того, докладаються зусилля до вербування трудових мігрантів з Центральної Азії, які перебувають у росії, для проходження військової служби та участі в бойових діях в Україні.

Читайте також: Литва заявляє про спроби вербування її громадян розвідками рф, білорусі та Китаю

Представник британської місії в ОБСЄ наголосив, що недолугі рішення кремля "мають жахливий вплив на російський народ – більше безглуздих смертей, більше скорботних родин, більше поразок, більше деморалізованих військ, більше невдоволення та більше ізоляції".

"росія повинна усвідомити, що вона ніколи не зможе перемогти в Україні. Якщо вона продовжуватиме воювати, то продовжить програвати. Ми не недооцінюємо загрозу, яку становить російська федерація, але з часом в України буде привід для святкування. Україна продовжуватиме демонструвати свою мужність, рішучість і незламну моральну силу в боротьбі за визволення інших частин своєї Батьківщини. Суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України будуть повністю відновлені. Велика Британія та міжнародна спільнота залишатимуться непохитними у своїй підтримці – ми будемо стояти поруч з Україною, скільки б часу це не зайняло", - заявив військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ.

Читайте також: Україна має перемогти у війні швидко: Клеверлі закликав збільшити допомогу

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ литовський дипломат продемонстрував присутнім прапор України, надісланий йому українськими воїнами з передової, зі словами "Keep standing with Ukraine!" ("Продовжуйте підтримку України") та "Разом до перемоги!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-