У Маріуполі армія рф знищила понад 1100 будинків – міськрада

У Маріуполі армія рф знищила понад 1100 будинків – міськрада

Відео
Укрінформ
У захопленому Маріуполі з початку повномасштабного вторгнення армія рф пошкодила 2208 будинків, з них 50% знищила та вже майже 300 будинків знесла. У планах – демонтаж іще 700 будинків.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада з посиланням на міського голову Вадима Бойченка.

«З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти пошкодили 2208 будинків у Маріуполі. З них 50% - знищено. Зараз вони їх зносять, залишаючи котловани та груди каміння. Майже 300 будинків уже демонтовано, ще у планах окупантів знести приблизно 700 будинків», - заявив мер.

Читайте також: У Маріуполі вивісили прапор України на зруйнованій росіянами будівлі палацу культури

У міськраді підкреслили, що сьогодні знесення загарбниками будинків у Маріуполі – це один зі способів приховати свої злочини, але як би вони не намагались, а покарання буде для кожного воєнного злочинця.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Наразі у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники примушують мешканців міста, особливо бюджетників, отримувати російські паспорти.

Читайте також: Загарбники почали мобілізацію бюджетників у Маріуполі

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-