Україна має перемогти у війні швидко: Клеверлі закликав збільшити допомогу

Україна має перемогти у війні швидко: Клеверлі закликав збільшити допомогу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі наголосив на необхідності завершити війну в Україні у швидкій перспективі, для цього він закликав партнерів надати Києву усі необхідні інструменти.

Про це він заявив у вівторок під час виступу в «Атлантичній раді» у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що нам потрібно зробити, так це покінчити із цим конфліктом, і ми маємо довести його до завершення швидко. Ось чому Велика Британія на початку нинішнього року вирішила суттєво посилити нашу відповідь», - зауважив глава зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що Британія не лише активно надає підтримку українцям, але також голосно закликає союзників надати більше допомогти в якнайшвидші терміни.

«Отже, наша точка зору полягає в тому, що Україна має досягти успіху, має досягти перемоги, і найгуманніший спосіб зробити це – перемогти швидко. І найкращий спосіб зробити це – дати їм інструменти, необхідні для виконання роботи, і дати їм ці інструменти тут і зараз», - зауважив глава МЗС Британії.

Читайте також: ЗСУ розпочнуть контрнаступ, коли для цього буде відповідний час - Шмигаль

Він наголосив, що росія має вивести свої війська, а Україна – повернути свою країну.

За словами Клеверлі, українські сили після повномасштабної агресії, розв’язаної рф, продемонстрували високу ефективність у захисті країни від масивної російської армії та перевершили очікування міжнародної спільноти.

«Упродовж цього конфлікту українці перевершили очікування. Вони готувалися, вони тренували свої війська, вони навчалися під час цього конфлікту, і вони показали, що є дуже й дуже ефективними захисниками своєї країни»,- зауважив глава зовнішньополітичного відомства.

Водночас, він зазначив, що відкинути російські сили швидким і рішучим проривом може бути складно, і в цьому питанні потрібно залишатися реалістами та бути готовими відповідати рішуче на можливу ескалацію з боку путіна.

«Тож точка зору, до якої ми прийшли у Великій Британії, полягає в тому, що ми повинні бути з ними. Зараз я сподіваюся й очікую, що вони впораються дуже й дуже добре», - зазначив Клеверлі.

Як повідомляв Укрінформ, Джеймс Клеверлі перебуває з візитом у США, де заплановані його зустрічі з держсекретарем та провідними діячами Конгресу. Одна з головних тем обговорень – довготермінові зобов’язання США й Великої Британії щодо підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-