Іран хоче модифікувати та передати росії балістичні ракети, уникнувши санкцій - ЗМІ

Іран хоче модифікувати та передати росії балістичні ракети, уникнувши санкцій - ЗМІ

Укрінформ
Іран планує обмежити радіус дії балістичних ракет, які він хоче передати росії для ударів по українській території, щоб обійти обмеження резолюції Ради Безпеки ООН та запобігти нових серйозних покарань.

Про це пише в понеділок американське видання Axios із посиланням на чотирьох високопоставлених чиновників Ізраїлю, а також звіти розвідки, передає Укрінформ.

«Поставки іранських балістичних ракет в росію можуть порушити резолюцію Ради Безпеки ООН та запустити механізм «відкату», тобто поновлення санкцій ООН проти Ірану»,- зазначається у повідомленні.

Така ситуація стала би проблематичною як для Ірану, так і для росії, яка є постійним членом Радбезу ООН.

Читайте також: ЄС застосував санкції проти восьми осіб та установ Ірану за постачання дронів росії

При цьому, звертається увага, що 3 грудня Тегеран відвідав заступник міністра оборони рф Олександр Фомін з військовою делегацією. Він провів зустріч з начальником генштабу збройних сил Ірану та взяв участь у засідання спільної комісії з питань військового співробітництва.

За попередньою інформацією, сторони досягли домовленості про посилення військової співпраці. Після цього в Вашингтоні заявили, що Тегеран розглядає можливість продажу сотень балістичних ракет москві, а також створення в рф спільної лінії виробництва дронів-камікадзе. Водночас, росія прагне взаємодіяти з Іраном щодо передачі власних військових технологій, серед яких гелікоптери, системи ППО й літаки Су-35.

Читайте також: росія почала запускати Shahed з Азовського моря – Ігнат

Як повідомлялося, відповідно до резолюції №2231 Ради Безпеки ООН від 2015 року, жодна країна не має права передавати або приймати в Ірану балістичні ракети та безпілотники, які мають радіус дії понад 300 кілометрів, а також корисне навантаження понад 500 кілограмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-