росія почала запускати Shahed з Азовського моря – Ігнат

росія почала запускати Shahed з Азовського моря – Ігнат

Укрінформ
росіяни почали запускати іранські дрони з нової партії поставок. До того ж, ворог змістив точку запуску на схід Азовського моря.

Про це в телемарафоні повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Про обсяги сказати важко. Але що відомо точно – вони вже почали їх застосовувати. Почали застосовувати зі східної частини Азовського моря, це Краснодарський край, звідти вже було 2 атаки. Вони летять з росії і збиваються на південних напрямках – це Херсонська, Миколаївська, Одеська області. Залучаються всі сили оборони. Першу атаку краще відбили. Друга – дещо менший показник, але все одно доволі успішно», - запевнив Ігнат.

Зміщення точки запуску ворожих дронів він пояснив зміщенням лінії фронту.

Читайте також: У росії вистачає ще ракет на три-п'ять хвиль ударівСкібіцький

«У нас перемістилася лінія бойового зіткнення. Тому противник може дещо відтягнути точку запуску. Для Shahed відстань не є такою проблемою. Зрештою, вони просто перенесли ті місця запуску, боячись, що їх можуть дістати наші сили оборони», - сказав Ігнат.

Також він додав, що ймовірність нових ракетних атак залишається.

«Стратегічна бомбардувальна та дальня авіація противника Ту-22М3, Ту-95 та Ту-160 після певних подій у них, пов’язаних із якимись незрозумілими вибухами, була розосереджена по аеродромах і десь там оговтується. Але це не означає, що вони не готують якусь атаку. Тому до цього треба бути готовими усім нам», - зауважив речник.

Читайте також: Повітряні сили завжди готові до можливого ракетного обстрілу рф – Ігнат

Як повідомлялося, повітряні сили рф передислокували стратегічну авіацію вглиб країни після вибухів на військових аеродромах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-