Повітряні сили завжди готові до можливого ракетного обстрілу рф – Ігнат

Повітряні сили завжди готові до можливого ракетного обстрілу рф – Ігнат

Укрінформ
російські війська не полишають своїх загарбницьких планів, тому завжди потрібно бути готовими до наступного ракетного обстрілу.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи питання щодо можливого наступного ракетного обстрілу.

“Готуватись потрібно завжди, тому що противник плани не полишив. Так, ми бачимо, що розосереджена російська авіація стратегічна і дальня — це Ту-95, Ту-160, Ту-22М3. Загрози ще є. Все одно їм потрібні певні паузи, щоб накопичувати і планувати ті удари. Будемо готуватись і зустрічати ті удари, як це Повітряні сили роблять постійно”, - повідомив речник.

Читайте також: У рф залишається достатньо літаків, нові удари не виключеніречник Повітряних сил

Відповідаючи на питання які засоби найкраще уражають ворожі безпілотники, Ігнат повідомив, що вночі переважно використовується ППО, вдень може бути задіяна і стрілецька зброя.

“Дрони-камікадзе ворог застосовує найчастіше у нічний час. Це говорить про те, що він хоче уникнути влучання у них засобами, які потребують візуальної прив'язки до цілі. Тому використовуються вночі ті засоби ППО, які мають свої радари, радіолокаційні станції, які здатні виявляти і знищувати цілі”, - повідомив Ігнат.

Читайте також: У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому перестали літати дрони Shahed

Удень для знищення ворожих безпілотників можуть застосовувати і крупнокаліберні кулемети, і стрілецьку зброю, зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня на російських військових аеродромах у Саратовській області та під Рязанню сталися вибухи, що призвели до пошкодження літаків. На аеродромі під Рязанню вибухнув бензовоз. Внаслідок інциденту загинули троє людей. Ще шість отримали поранення. 8 грудня з авіабази «Дягілєво» під Рязанню після удару зникли щонайменше дев’ять літаків, які були перекинуті на інші аеродроми.

9 грудня Юрій Ігнат повідомив, що Повітряні сили рф передислокували стратегічну авіацію вглиб країни після вибухів на військових аеродромах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-