ЄС застосував санкції проти восьми осіб та установ Ірану за постачання дронів росії

ЄС застосував санкції проти восьми осіб та установ Ірану за постачання дронів росії

Укрінформ
Євросоюз ухвалив новий пакет санкцій проти Ірану, який охоплює санкції за поставки зброї для росії, яку вона використовує для атак на мирне населення та цивільну інфраструктуру України, а також обмежувальні заходи у зв’язку із грубими порушеннями іранською владою прав людини.

Про це сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розглянули підтримку Тегерану для росії. Зважаючи на доставку іранських дронів у росію, 8 персон та установ, що несуть за це відповідальність, були включені до санкційного списку. Іран заявляє, що ці дрони були поставлені в росію до того, як вона почала війну. Але ці санкції є потужним сигналом для Ірану. Це перший випадок з 2019 року, коли ми застосовуємо проти Ірану такий пакет санкцій», - сказав Боррель.

Він наголосив також, що дуже тривожна ситуація в Ірані складається із дотриманням прав людини, оскільки влада цієї країни продовжує репресії проти іранських жінок та дівчат, що відстоюють свої права та гідність, а також проти учасників демонстрацій протесту.

«Зараз є зрозумілим, що іранська влада розпочала виконувати смертні вироки стосовно протестантів. Вже другий учасник протестів був страчений, цього разу - публічно й після дуже короткого суду. Ми вважаємо неприйнятним використання вищої міри покарання як інструмента для репресій проти учасників протестів. Новий пакет санкцій у зв’язку із порушенням прав людини ми спрямовуємо проти тих, хто винен у цих репресіях проти учасників протестів. У списку - 21 особа, і це є проявом підтримки Європейським Союзом народу Ірану», - підкреслив Високий представник ЄС.

Читайте також: ЄС застеріг Іран від поставок росії дронів та ракет

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка розглянула ситуацію з безпеки у зв’язку із агресією росії проти України, заходи ЄС з реагування на цю агресію, а також ситуацію в Ірані.

Перед формальним засіданням Ради ЄС відбулася зустріч європейських урядовців із міністрами закордонних справ країн Східного Партнерства.

В обох заходах в режимі телеконференції взяв участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-