Лубінець обговорив із москальковою спільний візит до полонених в Оленівці

Лубінець обговорив із москальковою спільний візит до полонених в Оленівці

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час обміну полоненими вперше зустрівся з російським омбудсманом тетяною москальковою.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

“Під час обміну полоненими вперше зустрівся з обмудсменом рф тетяною москальковою”, - написав Лубінець.

За його словами, сторони обговорили необхідність відвідування колонії в Оленівці стороною України, росії та у разі потреби, за участю третьої сторони.

За словами Лубінця, він та москалькова обговорили двосторонню взаємодію у питаннях щодо цивільних осіб.

Також сторони напрацювати шляхи відвідування військовополонених, огляд місць їх утримання, як на території підконтрольній російській федерації, так і в Україні.

Читайте також: Лубінець: Червоний Хрест не приїхав на лінію розмежування, де чекала українська делегація

Уповноважений Верховної Ради України із прав людини та російський омбудсмен також обговорили надання можливості військовополоненим дзвонити до рідних, пошуки безвісти зниклих, відновлення документів для біженців, а також об'єднання родин, діти або батьки, яких опинилися на різних територіях.

За словами Лубінця, по завершенню зустрічі сторони домовилися направити офіційні листи для реалізації обговорених завдань, що передбачають захист прав людини. “Маю надію, що реалізація обговорених пропозицій, стане кроком для допомоги нашим громадянам!” - додав Уповноважений Верховної Ради України із прав людини.

Читайте також: Червоний Хрест досі не отримав гарантій безпеки, аби відвідати полонених в Оленівці

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, в результаті загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 – отримали важкі поранення.

На території Оленівки перебувають українські військові, які під гарантії міжнародних організацій вийшли з оточеної “Азовсталі” у Маріуполі, щоб у подальшому їх могли обміняти.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-