Волкер - про звіт Amnesty: Саме росія вичерпала ресурси високоточної зброї і атакує цивільних

Волкер - про звіт Amnesty: Саме росія вичерпала ресурси високоточної зброї і атакує цивільних

Укрінформ
Саме росія вчиняє воєнні злочини і загрожує цивільному населенню в Україні, тож щоб захистити його, потрібно вивести з української території російські війська.

Про це заявив журналістам колишній спецпредставник США щодо України посол Курт Волкер у контексті звіту Amnesty International, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Волкера, адміністрація президента США Байдена чітко заявила про свою позицію.

«Вони надають ці типи зброї: точну зброю, далекобійну зброю для удару по російських силах. Вона влучає не по мирному населенню, а по російських боєкомплектах, поставках палива, аби російська агресія була нестабільною і щоб зрештою росія відступила. Це не є загрозою цивільному населенню... Всім про це відомо», - сказав Волкер.

Читайте також: Скандал з Amnesty International: очільниця українського офісу йде з посади

Дипломат також зауважив, що саме росія вичерпала ресурси високоточної зброї і атакує мирне населення, вбиваючи цивільних.

«Тож якщо ви хочете захистити цивільне населення, ви маєте вивести російські сили з України. Проста математика», - констатував Волкер.

Водночас він зауважив, що російська пропаганда намагається показати все інакше, однак ніхто у США, за його словами, не розглядає події в Україні під іншим кутом. «Ми бачимо, що росія діє невибірково, вчиняє воєнні злочини, загрожує мирному населенню», - заявив колишній спецпредставник США щодо України.

Читайте також: Український офіс Amnesty International заперечує свою участь у підготовці звіту про ЗСУ

Як повідомлялося, в опублікованій 4 серпня доповіді Amnesty International заявила, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази й розміщуючи озброєння в житлових районах, зокрема в школах та лікарнях.

В Офісі Президента відреагували на доповідь Amnesty International, заявивши, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви правозахисників є нічим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії росії проти України.

Читайте також: Міноборони звинувачує Amnesty у спотворенні реальної картини злочину росії проти України

Міністр оборони Олексій Резніков підкреслив, що Україна не дозволить паплюжити армію та захисників, і назвав неадекватними спроби Amnesty International урівняти неспровоковану російську агресію й український самозахист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-