Резніков – про звіт Amnesty International: Ми не дозволимо паплюжити наших захисників

Резніков – про звіт Amnesty International: Ми не дозволимо паплюжити наших захисників

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не дозволить паплюжити армію та захисників, і назвав неадекватними спроби Amnesty International урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у Фейсбуці, коментуючи звіт Amnesty International.

“Єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, – це самовіддані героїчні дії Сил оборони України”, - заявив очільник Міноборони.

За словами Резнікова, це доводять факти звірячого поводження російських загарбників, адже росіяни вже застосували проти мирного населення України усі типи зброї, крім ядерної. росіяни вчиняють вбивства військовополонених і масово ґвалтують жінок та дітей, калічать, грабують, нищать все живе. Також росіяни чинять злочин геноциду українського народу, наголосив міністр.

На думку очільника Міноборони, будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, своє та життя дітей, опиратися діям росії як держави-терориста – “це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували”.

“Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет”, - заявив Резніков.

Очільник Міноборони нагадав, що Україна – правова держава. В Україні всебічно аналізують та дають оцінку, у тому числі – юридичну, подіям на війні, як того вимагають зобов’язання.

“Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших захисників. Це я як юрист говорю. Віримо в ЗСУ, в увесь сектор безпеки та оборони, волонтерів та лікарів, рятівників та залізничників, аграріїв та IT-спеціалістів, віримо в українців і в Україну! Разом до перемоги!”, - додав Резніков.

Читайте також: Кулеба - Amnesty International: Не шукайте фальшивого балансу між злочинцем і жертвою

Як повідомлялося, в опублікованій у четвер доповіді правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

В Офісі Президента відреагували на доповідь Amnesty International, заявивши, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви правозахисників є нічим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-