Дезінформація та пропаганда: в ОП відреагували на скандальну заяву Amnesty International

Дезінформація та пропаганда: в ОП відреагували на скандальну заяву Amnesty International

Доповнено
Укрінформ
В Офісі Президента відреагували на скандальну заяву правозахисної організації Amnesty International.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк написав у своєму Твіттері.

"Шкода, що така організація, як Amnesty International, бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди", - написав Подоляк.

Також він зазначив, що росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні сили України в очах західних громад та зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу.

Читайте також: У Нацгвардії відреагували на визнання «Aзову» терористичною організацією в рф

Крім того, радник керівника Офісу Президента Україна чітко дотримується законів ведення війни та міжнародного гуманітарного права, а будь-які заяви про порушення з боку української армії мають характер інформаційної операції для дискредитації ЗСУ та підриву постачання озброєння.

"Україна чітко дотримується всіх законів ведення війни та міжнародного гуманітарного права. Абсолютний пріоритет для Збройних сил України — зберегти життя та здоров'я кожного громадянина в умовах російської варварської агресії. Тому ми послідовно вживаємо всіх заходів, щоб допомогти українцям переміститися із зони активних бойових дій у безпечніші райони", - повідомив Подоляк.

Він додав, що будь-які заяви про порушення з боку української армії мають характер інформаційної операції для дискредитації Збройних сил України та підриву постачання озброєння з боку західних партнерів.

Читайте також: Правовий нонсенс: в ОП відреагували на рішення російського суду стосовно «Азову»

"Попередні кілька тижнів уряд та вище керівництво України закликали жителів Донбасу тимчасово залишити цю територію з міркувань безпеки. З 2 серпня почалася обов'язкова (але не примусова) евакуація. Ми допомагаємо нашим громадянам безкоштовно виїхати в безпечні місця, розселяємо та забезпечуємо всім необхідним. Цей процес триває, і ми, як і раніше, закликаємо скористатися можливістю евакуації і не ризикувати своїм життям", - зазначив Подоляк.

Він наголосив, що росія дотримується тактики тотального терору та ігнорує будь-які правила та закони, намагаючись максимально знищувати цивільну інфраструктуру та мирне населення. Цьому немає і не може бути жодних виправдань.

"Ми регулярно бачимо, як російська армія обстрілює житлові квартали за 500+ км від фронту, навмисне вбиваючи мирних громадян і дітей. Усі російські воєнні злочини фіксуються як нашими, так і міжнародними слідчими групами, і матимуть відповідні юридичні наслідки", - додав Подоляк.

Читайте також: Рада закликає жителів окупованих територій не брати участі у псевдореферендумах рф

Крім того, у Твіттері радник керівника Офісу Президента написав, що єдине, що становить загрозу життю українців, це "російська армія катів і ґвалтівників, яка прийшла в Україну чинити геноцид".

"Наші захисники відстоюють свій народ і сім'ї. Життя людей для України є безумовним пріоритетом", - наголосив він.

Своєю чергою голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав не плутати правду про війну в Україні із розповсюдженою росією пропагандою про «реальність» та «русскій мір».

Так він відреагував у Фейсбуці на доповідь правозахисної організації Amnesty International.

«До російської пропаганди ми вже звикли. У них своя реальність та «рускій мір» у головах.

На те вона й пропаганда. Правда виглядає інакше. І ніколи і нікому не варто забувати головного. Це росія напала на Україну. Це росія катує та вбиває, обстрілює житлові квартали, воює з автобусними зупинками та чинить геноцид українського народу. Це росія як держава-терорист порушує всі знані та незнані норми міжнародного гуманітарного права», - написав він.

Стефанчук наголосив, що в той самий час Україна захищається. Наш народ чинить спротив агресору.

«Це українські воїни мужньо та самовіддано шостий місяць боронять свою землю та свій народ, а також весь цивілізований світ. І це не треба плутати... особливо правозахисним організаціям», - підкреслив Голова ВР.

Як повідомляли ЗМІ, в опублікованій у четвер доповіді правозахисної організації Amnesty International йдеться, що ця організація вважає, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-