У Нацгвардії відреагували на визнання «Aзову» терористичною організацією в рф

У Нацгвардії відреагували на визнання «Aзову» терористичною організацією в рф

Укрінформ
Окремий загін спеціального призначення «Aзов» є структурним підрозділом у складі Національної гвардії України (НГУ).

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба НГУ, оприлюднивши заяву про визнання верховним судом рф "Aзову" так званою терористичною організацією, передає Укрінформ.

У Нацгвардії заявили, що ініціатори законів у рф «керувалися створеним у власних ЗМІ образом та навіть не розуміли, що йдеться про окремий загін спецпризначення державної структури, а не про неформальну парамілітарну групу».

«Офіційно повідомляємо, що окремий загін спеціального призначення «Aзов» входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення НГУ. Це не окремий «полк», а структурний підрозділ у складі НГУ - військового формування у підпорядкуванні МВС, що створене і на законних підставах функціонує у державі і сьогодні продовжує виконувати бойові завдання із захисту держави», - йдеться у повідомленні.

У НГУ зазначили, що через власні наративи та пропаганду у своїх та іноземних ЗМІ, рф прагне зробити «Aзов» так званим «неонацистським полком».

Для цього рф постійно вигадує та поширює різні жахливі історії про діяльність «Азову», а його воїнів робить об'єктом залякування людей у рф та світі, а його знищення - однією із цілей розпочатої війни.

«Після жахливої страти українських військовополонених у н.п. Оленівка, росія шукає нові приводи і виправдання для своїх воєнних злочинів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Треба розслідувати та покарати винних – голова ОБСЄ про Оленівку

Як повідомляв Укрінформ, верховний суд росії визнав полк «Азов» терористичною організацією та заборонив її діяльність у рф.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк поінформував, що рішення в російських юрисдикціях стосовно України чи її військовослужбовців не матимуть жодної правової цінності для світу та не позначаться на переговорному процесі щодо обміну полоненими.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу росією Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинули близько 40 осіб та поранені 130.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення «відвертою брехнею і провокацією».

29 липня Головне управління розвідки Міноборони заявило, що за наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово захопленій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-