У росії полк «Азов» визнали терористичною організацією

У росії полк «Азов» визнали терористичною організацією

Укрінформ
Верховний суд росії задовольнив позов генеральної прокуратури рф про визнання полку "Азов" терористичною організацією та заборону її діяльності в росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Процес відбувся частково у закритому режимі. Судом було оголошено резолютивну частину рішення. Згідно з оголошеним документом, "рішення щодо заборони діяльності організації підлягає негайному виконанню".

Крім того, у відкритій частині експертами виступили директор фонду "Історична пам'ять", російський пропагандист Олександр Дюков, журналістка та членкиня Ради з прав людини за президента Марина Ахмедова, «правозахисник» Георгій Волков, директор Фонду дослідження проблем демократії Максим Григор'єв. Один із тих, хто виступав, Волков, зокрема, стверджував, що в полку практикується людожерство.

Читайте також: росіяни досі не пускають Червоний Хрест до колонії в Оленівці - Лубінець

Наразі слідчий комітет росії проводить слідчі дії щодо низки кримінальних справ, сфабрикованих стосовно бійців "Азова".

Читайте також: Показова страта в Оленівці – все в руслі нелюдської російської традиції

Батальйон "Азов" було створено у 2014 році як добровольче формування. Згодом його було переформатовано в полк, він увійшов до складу Нацгвардії. Його бійці брали участь навесні 2022 року в обороні Маріуполя, кілька сотень військових здалися в полон.

Наприкінці липня 50 бійців "Азова", які перебували в полоні, загинули в результаті вибуху в корпусі у колонії, де вони утримувалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-