Кулеба - Amnesty International: Не шукайте фальшивого балансу між злочинцем і жертвою

Кулеба - Amnesty International: Не шукайте фальшивого балансу між злочинцем і жертвою

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав правозахисну організацію Amnesty International не шукати фальшивого балансу між країною-злочинцем росією і Україною, яка захищається від неї, а розповісти світові правду про росію.

Про це глава української дипломатії заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Глава МЗС зазначив, що його, як і багатьох українців, обурила заява Amnesty International. Він також припустив, що у відповідь на критику Amnesty International скаже, що критикує обидві сторони конфлікту.

«Але давайте чітко домовимося про розуміння простих речей: така поведінка Amnesty International – це не про пошук і донесення світові правди, це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою, між країною, яка сотнями і тисячами знищує цивільне населення, міста, цілі території, і країною, яка відчайдушно захищається, рятуючи свій народ і континент від цієї навали», - сказав Кулеба.

Звертаючись до Amnesty International , він закликав правозахисну організацію "припинити займатися створенням фальшивої реальності, де у вас усі в чомусь трохи винні».

Читайте також: Звіт Amnesty International виглядає дуже цинічно - представниця Президента у Криму

«Займіться донесенням системної масштабної правди про те, чим є сьогоднішня росія. Зробіть це хоча б в ім’я цивільних жертв, громадян України, яких накрило російськими снарядами на зупинці громадського транспорту в місті Торецьку Донецької області сьогодні», - акцентував очільник МЗС.

Як повідомляли ЗМІ, в опублікованій у четвер доповіді правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-