Звіт Amnesty International виглядає дуже цинічно - представниця Президента у Криму

Звіт Amnesty International виглядає дуже цинічно - представниця Президента у Криму

Укрінформ
Звіт, оприлюднений Amnesty International, виглядає дуже цинічно.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуцізаявила постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева.

«Мене складно звинуватити у відсутності поваги до прав людини, міжнародного права і, в тому числі, міжнародного гуманітарного права. Протягом всього періоду війни, протягом 8 років, ми говорили про такі порушення, які чинить рф. Були й певні порушення України, але чим ми завжди відрізнялись і будемо відрізнятись від країни-окупанта - ми розслідували такі факти, а винних притягали до відповідальності», - написала Ташева.

Але зараз ведеться повномасштабне вторгнення і велика війна. Знищується цивільна інфраструктура, вбивають дітей, людей похилого віку, вчиняються такі злочини, як знущання над військовополоненими, Оленівка, де ворог цинічно вбив наших захисників, хоча гарантував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста, що з нашими полоненими будуть поводитись гідно, зазначила Ташева.

Читайте також: Дезінформація та пропаганда: в ОП відреагували на скандальну заяву Amnesty International

«І на тлі цього виходить звіт, який випускає велика правозахисна організація, про якісь там порушення МГП збоку України...І це виглядає дуже цинічно. Мені прикро, що задля збереження якось там «балансу» Емнесті вдається до цього. «українська бойова тактика ставить під загрозу мирне населення». Ви серйозно?» - зазначила Ташева.

Україна намагається вести конвенційну війну, саме тому наступ на півдні такий обережний, саме тому постійно говорить про евакуацію населення, додала чиновниця.

Ташева додала лінкна згаданий звіт.

Своєю чергою, оприлюднено офіційну позицію українського офісу Amnesty Internationalщодо фіксації порушень міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: В Україні відкрили близько 20 тисяч справ щодо злочинів, скоєних військовими рф

Як міжнародна організація, Amnesty International займається розслідуванням та документуванням воєнних злочинів під час російсько-української війни. З 24 лютого, дослідники і дослідниці організації задокументували десятки воєнних злочинів і довели, що вони були скоєні російськими військовими.Зокрема, атака на Маріупольський драматичний театр, напад на житловий будинок та пляжний курорт у Сергіївці, воєнні злочини в Київській області тощо. Amnesty International передасть задокументовані дані у Міжнародний кримінальний суд, що сприятиме міжнародному правосуддю та притягненню винних до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-