Є безліч доказів терористичної природи путінського режиму – Кислиця в Радбезі ООН

Є безліч доказів терористичної природи путінського режиму – Кислиця в Радбезі ООН

Укрінформ
Список воєнних злочинів росії поповнюється щодня й щогодини, і нині існує безліч доказів терористичної природи нинішнього російського режиму.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив постійний представник України при ООН на засіданні Ради Безпеки у п’ятницю, яке було присвячене нападам рф на об’єкти цивільної інфраструктури в нашій країні.

Кислиця розповів про останні російські звірства, вчинені на території України, - про тортури над полоненими й убивство їх та підрив пенітенціарної установи в окупованій Оленівці Донецької області, де утримувалися військовополонені з полку «Азов». За його словами російські окупанти мали на меті приховати тортури та страти полонених, які вони там проводили.

Читайте також: В Україні порушили справу через відео з катуванням полоненого у формі ЗСУ

Кислиця також нагадав про ракетний обстріл одеського порту, що відбувся відразу після підписання зернової угоди у Стамбулі, житлового будинку і двох санаторіїв на Одещині, п’ятиповерхівки в Часовому Яру на Донеччині, центру міста Вінниці, про нещодавні бомбування цивільних об’єктів у Кропивницькому, на Київщині, Чернігівщині, про щоденні обстріли Харкова та Миколаєва.

«Обурливо, що росія все ще намагається поширювати фальшивки замість того, щоб виконувати свої зобов'язання, - сказав він. - Дипломатична нота, відправлена цього тижня й підписана російським повіреним (в РБ), має стати предметом розгляду медиків, а не членів Ради Безпеки».

Читайте також: Зеленський про теракт в Оленівці: Доказів, що це був спланований злочин рф, задосить

У ній ідеться про те, що «російські збройні сили не завдають ударів по об'єктах цивільної інфраструктури», зазначив він

«Серйозно! Невже російський дипломат вважає, що Рада Безпеки - це студія шоу скабєєвої?» - заявив Кислиця.

За його словами, «убивство невинних дітей - це те, що російські вбивці називають «денацифікацією».

Читайте також: Закликали до геноциду українського народу: росіян Гаспаряна і Сергейцева оголосили в розшук

Інша оголошена мета – так звана «демілітаризація» - означає цілковите знищення українських міст. Цивільна інфраструктура - одна з головних цілей, додав він

За даними постпреда, станом на червень унаслідок російської війни було зруйновано або пошкоджено 116 тисяч житлових будинків, у яких проживало 3,5 млн українців. У 14 областях України зруйновано 183 релігійних об'єкти, у тому числі 173 християнських, 5 мусульманських і 5 юдейських.

Читайте також: росіяни розмістили вибухівку у приміщенні Оленівської колонії – перехоплення СБУ

росія вдалася до тероризму, щоб залякати й підірвати нашу рішучість чинити опір, зауважив Кислиця.

«Однак ефект виявився прямо протилежним, і українське суспільство єдине у своєму прагненні звільнити наші суверенні території й притягнути до відповідальності всіх винних у вбивствах і руйнуваннях», - додав він.

Читайте також: ООН і Червоний Хрест мають негайно направити місію в Оленівку - силовики та ЗСУ

Звертаючись до російського постпреда, Кислиця наголосив, що всі винуватці будуть притягнуті до відповідальності і що місце радянського союзу, яке росія зайняла в Раді Безпеки ООН, не врятує їх від покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-