Українські правоохоронці розшукують причетних до теракту в Оленівці

Українські правоохоронці розшукують причетних до теракту в Оленівці

Укрінформ
Правоохоронці працюють над встановленням усіх причетних до організації теракту в окупований Оленівці на Донеччині, внаслідок якого загинули та зазнали поранень українські військовополонені.

Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, той жахливий цинічний воєнний злочин, який було вчинено у Оленівці, немає жодного виправдання чи прощення для тих, хто його замовив та безпосередньо виконав. І українські правоохоронці вже працюють із встановлення всіх тих, хто був причетний до його організації. Ми маємо певні позиції, у тому числі на непідконтрольних територіях», - сказав він.

Єнін заявив, що кожен, хто вчиняє воєнні злочини проти України, буде притягнутий до відповідальності, і для цього Україна використає всі можливі інструменти - як національної юрисдикції, так і міжнародні судові інстанції.

Він підкреслив, що терактом в Оленівці ворог грубо порушив всі можливі правила та звичаї ведення війни, «знищивши, по суті, військовополонених, які перебували під захистом Женевської конвенції».

Читайте також: росіяни розмістили вибухівку у приміщенні Оленівської колонії – перехоплення СБУ

Як повідомляв Укрінформ, раніше Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

У селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні тюрми загарбників. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнські активісти, «неблагонадійні» до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтери, які евакуювали маріупольців. Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя полонених українських військових.

За наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-